FOTO: Unatoč kiši trasheri pjevali i plesali uz TBF, slijedi Veliki filmski kviz

Koncert TBF-a realiziran je jučer, 10. rujna, u suradnji Trash film festivala i projekta Tri Grgura, multimedijalnog projekta koji ima za cilj spajanje i razmjenu kulturne ponude Varaždina, Splita i Nina kao gradova koje krase Meštrovićevi spomenici Grguru Ninskom.

Jučer je u Kinu Galerija počelo i prikazivanje filmova iz službene konkurencije 10. Trash film festivala.

Na natječaj festivala stiglo je devedesetak filmskih uradaka iz 19 zemalja, a u službenu je konkurenciju uvršteno 45 filmova koji će se boriti za festivalske nagrade ‘Zlatne motorke’. Filmove u sklopu Trash film festivala možete pogledati danas od 14 do 21 sat te sutra od 12 do 19 sati.

U 19 sati u Atriju Županijske palače danas će biti održan i Veliki filmski kviz kojeg Trash film festival organizira u suradnji s filmskim web portalom FAK.hr.
Prijaviti se mogu sve zainteresirane ekipe od 2 do 4 člana i provjeriti svoje znanje o filmu, a kotizacija za nastup iznosi 15 kuna po osobi. Za najbolje ekipe pripremljene su i vrijedne nagrade.

Danas će Udruga Trash u suradnji s Gradom Varaždinske Toplice i Turističkom zajednicom Grada Varaždinske Toplice odati počast legendarnom Nenadu Brixyu, književniku, novinaru i prevoditelju koji je jedan od najzaslužnijih za veliku popularnost stripa Alan Ford na prostoru bivše države.

U 17 sati će na njegovoj rodnoj kući u Varaždinskim Toplicama biti postavljena spomen ploča te će biti otkriven spomenik Alanu Fordu.

O životu i djelu Nenada Brixya govoriti će profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Tomislav Pletenac te Davor Brixy, sin Nenada Brixya, a u zabavnom dijelu programa nastupiti će festivalski bend The Fakin Lajsne.

Večerašnji koncertni program održavat će se u Gajevoj ulici koju će danas krasiti naziv Trash Street. Večeras će tamo nastupiti sve popularniji varaždinski DJ Izbor Eez te frontmen Gustafa Edi Maružin i njegovi Banditi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije