FOTO: Cure iz centra na Stančiću trosatnom svirkom zabavljale Varaždince

Koprivnički tamburaški sastav Cure iz Centra je jučer, 11. kolovoza, u sklopu Ljeta na Stančiću, zabavljao varaždinsku publiku.

Gotovo trosatna svirka, u kojoj se izmjenjivala pretežno zabavna glazba, neke je i rasplesala. Iako je bio utorak i nije bio tako velik odaziv publike, cure su na kraju nagrađene pljeskom te pozvane ‘na bis’.

Ženski tamburaški sastav Cure iz centra nastao je 2008. godine prilikom turneje Kulturno-umjetničkog društva Koprivnica u Sarajevu, budući da su u to vrijeme djevojake iz današnjeg benda, plesale folklor u KUD-u Koprivnica.

Ono što jest malo neobično za ovaj sastav je to što su u bendu samo djevojke koje nisu pohađale glazbene škole te su samostalno naučile svirati, dok većina tamburaša pretežno nauči svirati po KUD-ovima ili orkestrima.

Kroz godine, članice sastava su se mijenjale, a od samog početka i osnutka sastava u bendu su Ana Špičko na basu, Marina Novogradec na kontri i Nikolina Ivančić na braču, dok su se Lucija Bukvić na bisernici, Ema Trninić i Monika Ritoša na bračevima priključile sastavu u protekle tri godine.

Program Ljeto na Stančiću nastavlja se već u petak kad nastupa Studio bend, dok u subotu na scenu dolazi Groove on.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije