FOTO: Neuništivi Partibrejkersi kao šlag na ovogodišnje Ljeto u gradu Zrinskih

>> FOTO: Neuništivi Partibrejkersi kao šlag na ovogodišnje Ljeto u gradu Zrinskih
>> FOTO: Neuništivi Partibrejkersi kao šlag na ovogodišnje Ljeto u gradu Zrinskih

Za kraj ovogodišnjeg Ljeta u gradu Zrinskih čakovečka publika imala je priliku (ponovo, nakon petnaest godina) uživati u koncertu legendarnih beogradskih Partibrejkersa.

Riječ je o jednom odnajutjecajnijih i najdosljednijih bendova na ovim prostorima koji više od 30 godina jednakim intenzitetom dokazuju što je to dobra rock glazba, zahvaljujući tekstovima frontmena Zorana Kostića Caneta i gitarističkim dionicama Nebojše Antonijevića Antona, kao i naravno energiji cijelog benda.

Partibrejkersi su se okupili ukolovozu 1982, od članova nekoliko beogradskih post-punk i underground grupa. Cane je pjevao u Radničkoj kontroli, koja će se s dvije pjesme, “Dosada” i “TV u koloru”, pojaviti na Artističkoj radnoj akciji, Jugotonovom kompilacijskom albumu beogradskih alternativnih grupa iz 1981, koji je, kada ga se danas sluša, a pogotovo kada se čitaju podaci s omota ploče, jedan od zanimljivijih dokumenata vremena.

Već je poznata stvar da su oni prvi beogradski bend koji je nakon ratnih devedesetih nastupio u kultnom čakovečkom Klubu. O impresijama s jučerašnjeg koncerta u Čakovcu Cane kaže: – Bilo je fantastično, od publike , pa sve do mjesta gdje je koncert održan. Jučer smo recimo svirali u Rumi na 35 stupnjeva , tako da smo bili “skroz obareni” (skuhani pa ostavljeni na pozornici sljedećih sat i pol vremena), a ovdjefinoća, toplo ali ugodno i mirisno.

– Moram priznati da mi sve ovo postaje i malo naporno, jer svirka u Čakovcu nam je šesta u posljednjih devet dana, i s obzirom na sve vremenske uvjete i prijeđenu kilometražu, bilo je odlično.

Dali smo sve od sebe, zapravo onoliko koliko to u ovom trenutku možemo. Jedino, sada ću biti sto posto iskren, više se ne sjećam kakav je Čakovec po danu, jer znate, promijenili su se uvjeti života, mi smo sve stariji, a vrijeme je sve toplije, tako damoždana masa trpi gubitke, nakon svih tih silnih kilometara, koncerata i svega što ide uz to.

Tako da ću morati pogledati video koji nam je poklonio Emil (jedan od organizatora Ljeta u gradu Zrinskih), malo se podsjetiti, a onda jednom prilikom ponovo doći i prošetati ovim divnim gradom. Kažem divnim, koliko sam uspio vidjeti na DVD-u, jer smatram, da sam se ovdje dobro proveo, a onaj koji se doboro provede, po meni se ničega ne sjeća, završio je Cane.

Partibrejkers, rokeri uvijek dosljedni sebi

Partibrejkersi su po mnogima jedan od temelja bivše YU rock scene te ujedno glazbena lektira onima koji su rođeni kada i njihove najpoznatije pjesme. Stoga ne čudi, smatra Cane kada vidi, a tako je bilo i jučer, da roditelji dovode svoju djecu na koncert Partibrejkersa jer čak i nakon trideset i tri godine oni oduševljavaju svojim neposrednim i moćnim rock zvukom i ono što je također važno, uvijek iskrenim nastupima.

Zbog Partibrejkersa i njihovih rock himni u prvim su se redovima i u Čakovcu gibale različite generacije ljubitelja sirovog zvuka.

Publika ih pamti po novim i starim, kultnim pjesmama kao što su “1000 godina”, “Kreni prema meni”, “Put”, “Hoću da znam”, “Hipnotisana gomila”, a u svojoj bogatoj karijeri, ova grupa svirala je i u Kanadi i Americi, a na prostoru bivše Jugoslavije, kada je riječ o rock’n’rolu, ostvarila je kultni status. Svirali su tako i s s Chuckom Berryjem, Johnnyjem Deppom, “kumovali” s Ekatarinom Velikom, a do danas su ostali jedni od rijetkih dosljednih sebi i zaslužnih poštovanja na rock’n’roll sceni.

Stoga, možemo reći da završetak ovogodišnjeg Ljeta, kada je rock u pitanju nije mogao biti bolji od ovog odličnog koncerta Partibrejkersa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije