Uninvited snimio svoj prvi video za pjesmu ‘Destroy, rebuild, admire’

Varaždinski metalci Uninvited su se nakon dvije godine izbivanja sa scene vratili u velikom stilu. Ove nedjelje su u javnost pustili svoj prvi video uradak za pjesmu ‘Destroy, rebuild, admire’.

Snimanje videa je ukupno trajalo tri tjedna, a spot je u potpunosti sniman u kompleksu tvornice Varteksa, doznajemo od pjevača benda Antonija Popčevića.

– Ideja za spot je došla spontano zajednički unutar benda, a producenti su naš basist Mario Štrlek i Dora Jovanovska, odnosno njihov Effigy studio. Na snimanju nam se pridružio i Mislav Mesek, koji je snimao kadrove s visine pomoću drona – rekao nam je Antoni.

Kako kaže, odjek u javnosti je isključivo pozitivan, što ih raduje, a dosad je spot pregledan više od dvije tisuće puta unutar nekoliko dana.

– Izuzetno smo zadovoljni snimljenim, ekipa iz Effigy studija je napravila odličan posao. U prvom danu je spot pogledalo više od tisuću ljudi, što nije mala stvar, barem za nas – komentirao je Antoni Popčević.

Kao najdraži dio snimanja videa, Antoni je istaknuo trenutak kad su pozvali svoje prijatelje na snimanje da bi im pomognu oko nekoliko scena.

– Da, to je bilo zanimljivo, drago mi je da smo na neki način mogli uključiti ljude koji nas oduvijek podržavaju i pomažu. Hvala im na sudjelovanju, odlično smo se proveli snimajući te kadrove – rekao je.

Nakon dulje pauze, bend se ovim spotom ponovo vratio na scenu, u izmjenjenom sastavu, a kako su nam rekli, konačno je to perfektna postava, ona koja može i želi stvarati. Kroz ljeto kažu kako bi željeli odraditi čim više nastupa, a upravo u tome bi im mogao pomoći video uradak.

– Imamo u planu odraditi čim više svirki, nabavili smo neke kontakte pa krećemo u dogovaranje koncerti, nakon dvije godine izbivanja i brojnih promjena u postavi benda, osjećamo se spremnima za povratak na scenu. Željeli bismo više svirati u inozemstvu, bolji je odaziv publike i jača scena nego kod nas, ali rado bismo nastupili i pred domaćom publikom ako se ukaže prilika – zaključio je Antoni.

Za budućnost su najavili snimanje EP-a na kojem su već počeli raditi, ali je kako sami kažu, još daleko od konačnog proizvoda.

Inače, Uninvited je osnovan 2010. godine, a godinu kasnije izdali su svoj prvi EP ‘When Thoughts Collide’ koji je naišao je na plodno tlo kod publike i u glazbenim krugovima, a nadaju se da će novi postići još veći uspjeh.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije