Koncert u napuštenom Varteksovom pogonu, gostuje Elvis Stanić

Pilot projekt iz serije nuArs Sessions bit će održan ovoga četvrtka, 25. lipnja, u napuštenim prostorima tvornice Varteks u Varaždinu.

Riječ je o koncertu eksperimentalnog orkestra pod nazivom nuSynergetic Orchestra, koji okuplja 30-ak vrhunskih glazbenika, a aranžmane potpisuje Marko Prepelić.

Orkestru će se te večeri, u sklopu glazbenog programa nazvanog nuArsSession No.0., koji počinje u 21 sat, kao gost pridružiti eminentni hrvatski glazbenik Elvis Stanić.

Ovaj koncert, najavljujuju organizatori, predstavlja krunu višemjesečnog rada tima entuzijasta. Osim službenog predstavljanja šireg projekta nuArs, namjera je pokazati snagu skupine ljudi koji vlastitom voljom i dostupnim resursima ostvaruju kompleksan projekt oživljavanja neiskorištenog prostora tvornice Varteks.

Tako je u projekt, osim skladatelja i glazbenika, uključen i tim arhitekata i umjetnika, koji osmišljavaju scenografiju, te tim audio i video snimatelja i fotografa, koji će oblikovati dokumentaciju kasnije dostupnu široj javnosti.

Glazbeni program sastoji se od autorskih i rearanžiranih skladbi nastalih fuzijom stilova soul, jazz i world music uz elemente elektronske glazbe.

Posebnost samog koncerta je da će program obuhvatiti sinergiju prostora i izravnog doživljaja glazbe kroz ‘silent party’ koncept, što će omogućiti interakciju te miješanje glazbenika i publike u jednu energičnu cjelinu.

Budući da se radi o događaju koji je ograničen na 200 uzvanika, sudjelovanje je organizirano po principu ‘invitation only’, što znači da je dolazak moguć jedino uz prethodnu potvrdu dolaska, nakon što organizator potvrdi rezervaciju.

Dan ranije, u srijedu 24. lipnja, bit će održana generalna proba, koja će također biti dokumentirana i na kojoj će također biti moguće sudjelovati, uz isto ograničenje od 200 uzvanika.

> Više o događanju pročitajte na službenom eventu na društvenim mrežama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije