Plesom za peseke: Članice Izisa uljepšale subotnje prijepodne

Dodatni program uz rođendan Muzeja anđela, koji je obilježen u srijedu, osmislile su za današnje subotnje varaždinsko prijepodne članice Udruge za ples i kreativnost Izis.

U Rajskom vrtu, dvorištu anđeoskog muzeja, Varaždinci su mogli uživati u suvremenim varijantama orijentalnog plesa, dok su istovremeno prikupljane donacije za Udrugu za zaštitu životinja Spas.

– Izvele smo šest vlastitih koreografija, a kao gošće s još dvije koreografije pridružile su nam se članice udruge OrientArt. Htjeli smo prikazati raznolikost orijentalnog pokreta i to ne samo putem koreografije, već i kostimografijom. Obilježje te moderne varijante orijentalnog plesa kojom se bavimo, a koji se naziva “tribal fusion”, upravo je u tome da tipične tradicionalne elemente spaja s raznim stilovima sadašnjeg vremena. Tako smo plesale uz primjerice Parov Stelar, Caro Emerald, Nouvelle Vague, Solace, Beats Antique i slično – bila je zadovoljna nakon nastupa voditelja Izisa Lidija Jambriško.

I priča vezana uz donacije bila je u duhu orijentalnog plesa, jer osim što su ih prikupljale upravo neke od plesačica, za svaku donaciju gosti i prolaznici dobili su i magnetić s ilustracijom vezanom uz ono čime se udruga Izis bavi.

> Više fotografija o tome kako je bilo u Rajskom vrtu Muzeja anđela pogledajte u našoj fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije