Pomper Sessions: Neven ‘The Voice’ Stipčić izveo Ordinary love od U2

Prije nekoliko tjedana pisali smo o suradnji Dine Pompera i Jelene Žnidarić u sklopu Pomper Sessionsa, projekta na kojem Dino radi već jedno dulje vrijeme. Ovog puta, surađivao je s poznatim Varaždincem Nevenom Stipčićem, koji je nastupao na ovogodišnjem The Voiceu. Obradili su pjesmu Ordinary love od U2.

> Jelena Žnidarić: obozavam pjevanje, pisem tekstove, a u skladanju se još tražim

– Dino i ja već zadnjih 3 godine surađujemo, još od dana dok je ovaj kućni studio kojeg je on sam sastavio bila obična sobica s računalom i linijom. Što se tiče ove suradnje na Pomper session, izrazito mi je zadovoljstvo bilo sudjelovati sa svim ovim izvrsnim glazbenicima koji su sudjelovali u ovo prvoj sezoni. Dino stvarno dok radi, obično do jutarnjih sati, napravi maestralan posao i stvarno mi je zadovoljstvo surađivati s njim – izjavio je Neven Stipčić.

– Neven je bio prvi izvođač ustvari koji je pozvan. Poznajem ga dugo i radili već smo skupa na puno njegovih covera i na autorskim stvarima i odličan je vokal, tako da mi je bio logičan prvi izbor. Prva ideja je bila da on i Jelena Žnidarić otpjevaju skupa “Thinking out loud” ili ovu “Ordinary love” kao duet,ali su oboje bili u to vrijeme na Voiceu i X-Factoru tako da ih je bilo teško dobiti u isto vrijeme pa sam ih morao razdvojiti. Ovu pjesmu smo ja i Neven odabrali zato jer je popularna i moderna, a pošto dobro poznajem njegov vokal,znao sam da tu može pokazati i svoju specifičnu boju i raspon glasa – objasnio je ideju iza suradnje s Nevenom Dino Pomper.

– Iako je tek sad objavljen, on je prvi snimao i u to vrijeme smo i ja i on bili još zbunjeni oko toga jer nismo znali kako će sve skupa ispasti i kako će uopće izgledati ti sessioni.Ali ispalo je dobro pa mi je taj obrazac poslužio i za ostale izvođače što se tiče koncepta videa. Zadovoljan sam kako je ispalo sve skupa,pogotovo ako se uzme u obzir da to nisu “ulickane” studijske snimke nego su objavljene kakve jesu, jer nam je to bila ideja vodilja od početka,sa svim malim nepravilnostima,pucketanjima kabla gitare,lupanja u mikrofon,greškama i ostalim stvarima koje se i realno događaju kod sviranja, na svim snimkama je samo minimalno intervenirano tehnički i u cijelom jednom tejku su uvijek kakav god da je. Mislim da je to dobar pokazatelj koliko su ustvari ti ljudi talentirani i dobri glazbenici jer to uopće nije jednostavno – pojasnio nam je Pomper specifičnosti njegova projekta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije