Dvadesetak umjetnika izložilo svoje radove u Galerijskom centru

>> Dvadesetak umjetnika izložilo svoje radove u Galerijskom centru

U Galerijskom centru Varaždin održana je izložba Žeravica 3: The Mystic (3ple Tunnel). Ukupno je svoje radove izložilo 25 umjetnika s područja fotografije, slikarstva, intervencije i performansa, a sve pod konceptualnim okvirom Branka Cerovca.

– Osim nekih kojih više nema među nama, velika većina smo prijatelji, poznanici i kolege koji više-manje surađujemo na zajedničkim projektima. Ovo je jedna križaljka komunikacije koja nije naručena – objasnio je ideju iza projekta jedan od autora, Danko Friščić.

– Okupili smo se u namjeri da napravimo jednu zajedničku izložbu koja neće robovati danas sve popularnijim i dominantnijim konceptima gdje se umjetnik sve više pretvara samo u ilustratora određenih kustoskih teza – pojasnio je koncept izložbe Friščić.

Tekst za katalog je također sam po sebi umjetničko djelo koje je napisao Branko Cerovac koji je tome pristupio na isti način kao i sami umjetnici, a cijela priča je krenula prije 15 godina prvom izložbom u Velikoj Gorici, a dvije godine nakon toga nastala je Žeravica 2 u Gradskom muzeju u Bjelovaru, da bi 12 godina kasnije nastala ova izložba, nazvana Žeravica 3.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije