GLAZBENE SVEČANOSTI U Varaždinu se natječe čak 1.400 malih i velikih pjevača

Čak 1.400 sudionika okupilo se na 61. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, koje su u HNK u Varaždinu svečano otvorene danas, 2. svibnja, a završavaju sutra, 3. svibnja, u 19.30 sati objavom rezultata Prosudbenog povjerenstva i podjelom priznanja, pohvalnica, zahvalnica, plaketa i nagrada.

Na ovogodišnjem državnom natjecanju pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske sudjeluju 42 pjevačka zbora, a natječu se u ukupno 10 kategorija, od najmlađeg osnovnoškolskog uzrasta, preko viših razreda OŠ, pa do srednjoškolaca.

Domaćin ovog, već tradicionalnog natjecanja je Glazbena škola Varaždin, a uz Varaždinsku županiju, pokrovitelji su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo kulture te Grad Varaždin.

Dobrodošlicu malim i velikim pjevačima te njihovim mentorima poželio je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, ujedno i predsjednik Državnog povjerenstva.

– Glazbene svečanosti hrvatske mladeži sve nas obogaćuju. Posebno zahvaljujem mentoricama i mentorima, vama koji na nove generacije prenosite umjetničke vrijednosti, duh i kulturu. Natjecateljima želim da pokažu svo svoje znanje, sve u što su ulagali puno truda. Članovi Prosudbenog povjerenstva neće imati lak zadatak. Svima želim ugodan boravak u Varaždinu i Varaždinskoj županiji – istaknuo je zamjenik Paljak.

Tajnica Državnog natjecanja Anita Gergorić je svim sudionicima čestitala.

– Čestitam vam, jer ste dolaskom na ovo državno natjecanje, koje ima visoke kriterije, postigli veliki uspjeh. Isto tako, čestitam i svim vašim prijateljima iz vaših i drugih škola koji se nisu plasirali ovdje, jer su također bili jako vrijedni i krasni – rekla je Anita Gergorić, koja je uputila zahvale Varaždinskoj županiji i Glazbenoj školi Varaždin.

Nastupe najboljih zborova djece i mladeži u Hrvatskoj možete pratiti danas poslijepodne i sutra u Koncertnoj dvorani varaždinskog HNK.

Varaždinska županija na državnom natjecanju ima čak osam predstavnika: pjevačke zborove OŠ Šemovec, OŠ Trnovec, OŠ Ante Starčevića Lepoglava, OŠ Novi Marof, OŠ Visoko, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec i OŠ Petrijanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije