Novomarofski srednjoškolci sudjelovali u projektu ‘Odaberi ljubaznost’

Potaknuti projekcijom filma Čudo, kojoj su prisustvovali u siječnju, u razdoblju od 29. siječnja do 23. ožujka u Srednjoj školi Novi Marof provodi se projekt Odaberi ljubaznost.

Projekt je obuhvatio različite aktivnosti kojima je cilj primijetiti i promicati ljubaznost: pedagoška radionica na temu pozitivnih međuljudskih odnosa; zapisivanje i skupljanje dobrih djela u Staklenku dobrote; ispunjavanje 4 izazova: Tjedan pohvala, Tjedan druženja, Tjedan pomaganja i Tjedan nagrađivanja pljeskom; izrada zajedničkog razrednog proizvoda (plakata).

Na kraju projekta, u Tjednu ljubaznosti koji se trenutno provodi (19.-23.3.2018.), hodnik škole uređen je razrednim plakatima i primjerima dobrih djela koje su učenici pokazivali jedni prema drugima te ih zapisivali u sklopu projekta. Aktivnosti su obuhvaćene okupljanjem svih učenika i nastavnika na proglašenju pobjednika koje se održalo u ponedjeljak 19.ožujka.

Nagrađeni razred je 4.G zbog najvećeg angažmana i uspješnog izvršavanja zadataka. Oni su primili Certifikat ljubaznosti, kao podsjetnik za promicanje ljubaznosti u naizgled bezazlenim svakodnevnim situacijama, te tortu. Pohvaljeni su i 2.E za najveći broj skupljenih primjera dobrih djela, 4.T za najljepše uređenu Staklenku dobrote te 3.G i 4.E za najljepši plakat i plakat sa simbolikom zajedništva.

– Svi naši učenici odlučili su sudjelovati u projektu, čime su pokazali da žele doprinijeti pozitivnoj promjeni u međusobnim odnosima. Kroz projekt su osvijestili svakodnevna dobra djela koja i inače čine, ali ih ne primjećuju, kao što je davanje komplimenata, dijeljenje hrane pod odmorom, darivanje, preuzimanje odgovornosti, pomaganje… Potaknuti izazovima u projektu, učenici su se trudili iz svake situacije izvući najbolje, nekoga nasmijati, oraspoložiti, uljepšati nekome dan. Sve one sitnice kojima pomažemo nekom drugom, ali i sebi, prerijetko primjećujemo i ističemo, a to nam zasigurno treba – ističu iz škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije