Varaždinske Toplice: U osnovnoj školi otvoren produženi boravak!

>> I u topličkoj školi otvoren produženi boravak

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama od drugog je polugodišta otvorila odjel produženog boravka. Produženi boravak je neobvezni odgojno-obrazovni rad s učenicima razredne nastave nakon redovne nastave. Odjel trenutno pohađa 18 učenika svih nižih razreda, svakodnevno u trajanju od 12 do 16 sati, a vodi ga učiteljica Ana Zavada Horvat.

Organizacija rada u produženom boravku drugačija je od klasične nastave. Sastoji se od slobodnih i organiziranih aktivnosti te pisanja domaće zadaće. Slobodne aktivnosti učenicima služe za odmor od redovne nastave. Tada učenici imaju slobodu raditi što žele – međusobno razgovarati, igrati društvene igre, crtati i slično.

U sklopu produženog boravka organiziran je i ručak. Tijekom pisanja domaće zadaće učenike se potiče na samostalan i uredan rad, a učiteljica im pomaže ako je potrebno. Svaka domaća zadaća u produženom boravku je pregledana,a predviđeno vrijeme pisanja domaće zadaće je oko sat vremena, no ponekad može trajati kraće ili dulje.

Kako bi ostatak vremena u produženom boravku bio što zanimljiviji i prihvatljiviji, za učenike se organiziraju likovne radionice, zajedničke igre u svrhu učenja i ponavljanja nastavnog sadržaja, odlazak u športsku dvoranu, šetnje i igre na otvorenom i slično. Za vrijeme produženog boravka učenici su pod stalnim nadzorom učiteljice.

Produženi boravak učenicima pruža kvalitetno ispunjeno vrijeme kroz brojne aktivnosti stavljajući naglasak na individualne želje i potrebe svakog učenika. Neki od ciljeva takvoga rada su: učiti učenike kako redovito, odgovorno i samostalno učiti, razvijati individualne sposobnosti i interese učenika, učiti ih vještinama komunikacije, suradnje i pomaganja te osposobiti učenike za kreativno korištenje slobodnog vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije