PRVA GIMNA Profesorica Ksenija Kipke boravila u radnom posjetu u Abu Dhabiju

Kao savjetnik za izbor i upis na fakultete (University Counsellor u sklopu IBDP), profesorica Prve gimnazije Varaždin Ksenija Kipke bila je pozvana da sudjeluje u dijelu prijemnih intervjua na New York University Abu Dhabi, vrhunskom internacionalnom fakultetu u pustinji.

Posjet je bio planiran u sklopu posljednje faze izbora prijavljenih studenata, takozvanog Intervjua. Pozvani prijavljeni su već odabrani u uži izbor preko svojih prijava, a ovom prigodom, sveučilište provodi zadnje provjere i vrši konačan izbor budućih studenata.

– Zanimljivo je vidjeti, pogotovo iz naše perspektive, kako se provodi taj izbor u kojem sveučilište želi provjeriti da li osoba zaista odgovara prijavi i da li je spremna prihvatiti izazove internacionalnog okruženja, interdisciplinarnog pristupa nastavi i brojnih drugih izazova različitih od nacionalnih okruženja. Fakultet želi biti siguran da je izabrao ‘The best and the brightest’ i da su svi ‘Fit for the programme’ – kaže profesorica.

Ako su izabrani, studenti su smješteni u novoizgrađenom kampusu (pravom malom gradu za studente i profesore), imaju izvanredne, suvremene uvjete i resurse za rad (od laboratorija, radionica, studija, prehrane, galerija, sportskih terena, bazena, a o knjižnici, učionicama, amfiteatralnim dvoranama da i ne govorimo).

Svi profesori na NYUAD se angažiraju uglavnom s američkih fakulteta, a gostujući su gotovo redovito sa Ivy League grupe sveučilišta. Postoji mogućnost izuzetno povoljnih stipendija.

Iz Prve gimnazije, NYUAD je upisalo dvoje učenika (jedna je nedavno diplomirala, a jedan je još na studiju), a to je ujedno i jedna od rijetkih škola koja ima i studenticu na NYU Shangai, najmlađem fakultetu iz grupacije NYU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije