Tin Rogina jedan od dvoje hrvatskih učenika izabranih za Balkan Youth Forum

Tin Rogina, učenik 4.IB razreda Prve gimnazije, odabran je kao jedan od dvoje delegata iz Hrvatske koji će sudjelovati u projektu Balkan Youth Forum. BYF će se održati u Sofiji, Bugarska, od 14. do 21. srpnja ove godine, a cilj mu je povezati učenike svih balkanskih država na jednom mjestu kako bi zajedno intenzivno sudjelovali u radionicama, debatama, predavanjima, simulacijama i susretima s predstavnicima Europske komisije.

Cilj BYF-a je da učenici postanu svjesniji geopolitičke prošlosti Balkana, ali i njegove sadašnjosti, kako bi u budućnosti znali zauzeti svoj stav i djelovati.

Države koje sudjeluju su Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Turska.

Delegacije će imati i svoje mentore, a mentorica hrvatskim učenicima bit će Kaja Pavlinić, bivša učenica Prve gimnazije Varaždin i IB programa, što ponovno dokazuje koliko su učenici te škole aktivni u projektima koji će im pomoći da jednog dana aktivnije djeluju unutar svoje zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije