Prvogimnazijalke sudjelovale u Skype konferenciji s američkom srednjom školom

>> Skype konferencija “Crorida 4” s američkom srednjom školom

I ove godine, već četvrtu godinu zaredom, učenici Prve gimnazije Varaždin sudjelovali su u projektu ‘Crorida’, u kojem surađuu s američkom srednjom školom ‘Lake Brantley High School’ u Orlandu na Floridi.

Ove su godine učenici 1.E i 2.D razreda čitali na engleskom jeziku knjige ‘Things Fall Apart’ nigerijskog autora Chinua Achebea, koja se od svih djela afričke književnosti najviše proučava u školama diljem svijeta, te poznati svjetski klasik ‘1984’ engleskog književnika Georgea Orwella. Svoja viđenja pojedinih aspekata tih romana učenice su razmijenile sa svojim američkim kolegama tijekom Skype konferencije u realnom vremenu koja se održala u srijedu, 2. svibnja, od 14.30 do 15.15 sati.

U programu su sudjelovale učenice 1.E Dora Košić, Tereza Obelić, Kristina Percač i Lana Sabati, te učenice 2.D razreda Zrinka Grula i Stela Radek. Američke je učenike za konferenciju i ove godine pripremila prof. Debbie Brownrigg, a gimazijske učenice prof. Hrvoje Kristan, dok se za tehničku podršku i fotodokumentaciju pobrinuo prof. Vladimir Mikac.

Učenice su se istakle svojim marljivim radom i poznavanjem engleskog jezika, pa su od prof. Brownrigg dobile pohvalu za svoj ‘depth of knowledge and amazing English skills’. Za sljedeću školsku godinu je dogovoren nastavak i proširenje ove suradnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije