Vijesti / Školski kutak

U sklopu Erasmus+ projekta učenici Gimnazije Žiger boravili u Makedoniji

U sklopu Erasmus+ projekta učenici Gimnazije Žiger boravili u Makedoniji
U sklopu Erasmus+ projekta učenici Gimnazije Žiger boravili u Makedoniji 3506622921530522713897227562028

Učenice Privatne varaždinske gimnazije s pravom javnosti, Iva Duković, Sara Kirić i Leticija Krklec su zajedno sa svojom profesoricom Hrvatskoga jezika Nedom Njegač tjedan dana provele u makedonskom gradu Prilepu. Riječ je o Erasmus+ projektu Love Is For Everyone u koji su, osim Hrvatske, uključene Makedonija, Rumunjska, Cipar, Španjolska i Italija.


'Prvi su nam dan učenici osnovne škole u Prilepu pripremili fenomenalan doček s Oliverovom pjesmom 'Vjeruj u ljubav'. Oduševili su nas plesno-glazbenim programom u svojim narodnim nošnjama te nam pripremili tradicionalni ručak s makedonskim delicijama', rekla je Iva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Cilj projekta LIFE je promicanje kulturnih vrijednosti, jačanje suradnje među učenicima iz različitih država te razvijanje svijesti o socijalnoj različitosti i rodnoj ravnopravnosti. Glavna je ideja svih projektnih aktivnost širenje tolerancije.
'Na ovom sam projektu upoznala puno novih prijatelja iz različitih zemlja. Iako smo na početku bili malo sramežljivi, do kraja tjedna postali smo puno otvoreniji i bilo nam je žao što se moramo vratiti u Hrvatsku gdje su nas čekale školske obaveze', rekla je Sara.
Osim sudjelovanja u brojnim sportskim i kulturnim aktivnostima, učenici su pripremili prezentacije i filmove o projektnim aktivnostima u svojoj školi te ih prezentirali na zajedničkim sastancima.


'Za put u Makedoniju pripremale smo se čak dva tjedna zato što smo morale prikupiti fotografije i informacije o svim aktivnostima u našoj školi. Imale smo malu tremu jer smo trebale prezentirati na engleskom jeziku pred učenicima i profesorima iz drugih država. Dobro smo se pripremile pa mislim da je i izlaganje bilo odlično', rekla je Leticija.


U osnovnoj školi ,,Goche Delchev”, učenici i profesori posjetili su i nastavu Engleskog jezika, Biologije i Matematike.
'Posebno mi se sviđa to što rade u manjim skupinama te što nastava nije temeljena na predavanju, već je ispunjena različitim aktivnostima. Učenici su izrazito znatiželjni, komunikativni i uključeni u nastavu', rekla je profesorica Njegač.


Zemlje partneri Gimnaziju Žiger posjetili su u ožujku kada su održane brojne prezentacije, radionice te predstava na engleskom jeziku koja promiče jednakost, toleranciju, poštivanje različitosti i pravo na uspjeh. Sljedeće školske godine projektne se aktivnosti nastavljaju na Siciliji te u Rumunjskoj i Cipru.     

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci