Vijesti / Školski kutak

FOTO Ivanec domaćin smotre: 'Zadruge razvijaju poduzetništvo kod učenika'

FOTO Ivanec domaćin smotre: 'Zadruge razvijaju poduzetništvo kod učenika'

U petak ujutro je u dvorani ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog održana XXII. smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije. Iako u županiji djeluje 40 zadruga, u Ivancu se predstavilo njih 29, što je bilo oko 150 sudionika. Kako se domaćini smotre izmjenjuju svake godine, ove je godine Varaždinska županija predložila domaćinstvo Ivancu, što je ivanečka osnovna škola prihvatila.

- Jako smo zadovoljni kako je smotra prošla, zadruge su imale lijepe prezentacije, jasno, u skladu sa svojim mogućnostima - rekla je Melita Brodar, voditeljica ivanečke učeničke zadruge Ivančica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo je lijepa prilika da učeničke zadruge pokažu svoje aktivnosti, razvijaju svoju kreativnost, ali i čuvaju svoju tradiciju. Sa svake županijske smotre određeni broj zadruga bude predložen i za prezentiranje na državnoj smotri.

- To se određuje prema broju prijavljenih zadruga na svakoj smotri, sad ih je predloženo pet - kaže Melita Brodar, a na upit je li i ivanečka Ivančica među tih pet, otkriva:

- Da, i Ivančica je među njima. Bili smo i lani na državnoj smotri, dakle, druga godina zaredom - zadovoljni smo! Znači da dobro radimo.

Učenička zadruga Ivančica iz ivanečke osnovne škole, točnije matične i još tri područne škole, ima devet sekcija u kojima djeluju 122 zadrugara. I koriste svaku priliku da pokažu što su novo napravili i naučili.

- Prezentiramo se na raznim sajmovima, božićnim, uskrsnim, nekim humanitarnim akcijama, na Danima grada Ivanca. Puno radimo, trudimo se i jako smo aktivni cijele godine - ponosno je pohvalila svoje zadrugare Melita Brodar.

Ovu je, XXII. smotru učeničkih zadruga otvorio zamjenik varaždinskog župana, Tomislav Paljak, koji nije propustio priliku pohvaliti rad zadruga.

- Zadruge su polazišna točka razvoja poduzetništva kod učenika, jer zamišljaju proizvod, formiraju ga i u konačnici prodaju - rekao je Tomislav Paljak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci