Vijesti / Školski kutak

FOTO Ovi učenici iz Varaždinske županije su rasturili na državnim natjecanjima!

FOTO Ovi učenici iz Varaždinske županije su rasturili na državnim natjecanjima!

I ove godine rezultati učenika Varaždinske županije na državnim natjecanjima bili su izvrsni. Gledajući zajedno natjecanja u općeobrazovnim područjima te strukovnim područjima, imamo 19 državnih prvaka, 17 drugih mjesta i 12 trećih mjesta.

Upravo je ta statistika iznesena danas, 18. lipnja, na prijemu za učenike državne prvake u natjecanjima u znanju i strukovnim disciplinama, održanom u Županiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Brojke govore sve. Naš udio u broju natjecatelja, na razini države, pokazuju da smo županija koja ima najveći broj sudionika na državnim natjecanjima, a ove godine rekordan uspjeh - čak 19 državnih prvaka - istaknuo je Tomislav Paljak, zamjenik varaždinskog župana, dodavši da je to pokazatelj da su djeca nadarena te da rade s vrlo stručnim mentoricama i mentorima.

- Uspjesi ne dolaze preko noći, već su velikim dijelom rezultata ulaganja u infastrukturu, poput Centara izvrsnosti. Županija ima viziju i cilj kuda treba ići na području obrazovanja - kazao je Paljak.

Da uspjesi ne dolaze sami od sebe potvrdio je i prvogimnazijalac Ilija Srpak, državni prvak iz astronomije.

- Natjecanje se sastojalo od izrade rada, prezentacije i testa, a nije bilo preteško, budući da imam i olimpijskog iskustva - kazao je ovaj genijalac, kojem je, nakon državne mature, cilj upisati fakultet povezan s kemijom.

- Sad dok su mature učim cijele dane, no moram priznati da mi se sviđa radna atmosfera. Najbolji je osjećaj ustati ujutro i odmah krenuti raditi pa tako do jedan ili dva iza ponoći. Znam da nisam izgubio dva sata ležeći i ne radeći ništa. Imam dosta nagrada, samo sakupljam medalje kojih zasad imam pet, ali uskoro ću se posvetiti isključivo fakultetu, već mi je dosta natjecanja - kazao je.

U kategoriji prvih razreda državna prvakinja iz kemije je Edita Lukić.

- Potrebno je puno kontinuiranog rada, volje i želje, a dok dođe natjecanje to je potrebno i pokazati - istaknula je.

Osim učenika, za uspjeh su zaslužni i mentori, a jedan od njih je Bojan Banić, profesor informatike na Prvoj gimnaziji Varaždin.

- Za uspjeh je potreban mukotrpan, ali i višegodišnji rad. Dokaz tomu je osvojeno prvo mjesto učenika Marka Srpaka pod mojim mentorstvom. Talentiranu djecu nije teško zamijetiti, odmah se prepozna njihovo zapažanje i sudjelovanje na nastavi - zaključio je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci