Vijesti / Školski kutak

OBRAZOVANJE

Ivanečki učenici na terenskoj nastavi u Muzeju planinarstva Ivanec učili o povijesti grada

Ivanečki učenici na terenskoj nastavi u Muzeju planinarstva Ivanec učili o povijesti grada
Grad Ivanec

Učenici su najprije posjetili arheološki lokalitet u ivanečkom gradskom parku gdje ih je arheologinja i povjesničarka umjetnosti Ivančica Peharda ukratko upoznala s najstarijom poviješću grada Ivanca.

Učenici četvrtog b i c razreda ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog održali su terensku nastavu iz predmeta Priroda i društvo u Muzeju planinarstva Ivanec.

Učenici su najprije posjetili arheološki lokalitet u ivanečkom gradskom parku gdje ih je arheologinja i povjesničarka umjetnosti Ivančica Peharda, viša stručna referentica za društvene djelatnosti i civilno društvo u Gradu Ivancu, ukratko upoznala s najstarijom poviješću grada Ivanca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na putu do Muzeja planinarstva nakratko su se zaustavili i u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene gdje su saznali koji su najstariji dijelovi crkve i crkvenog inventara.

U Muzeju planinarstva su kroz predavanje I. Peharda najprije naučili što je to muzej, zašto postoje muzeji i što se u njima čuva, a potom su se kroz predavanje dr. sc. Suzane Jagić upoznali s poviješću Ivanca i poznatim Ivančanima, čija imena danas nose ulice grada.

Interaktivnim sadržajima u vidu računalnih igara za učenje i ponavljanje gradiva učenici su svoju terensku nastavu u Muzeju priveli kraju te, obogaćeni novim iskustvima i znanjima, obećali svoj ponovni dolazak.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6021

Reci što misliš!