Vijesti / Školski kutak

POTPISAN UGOVOR

FOTO Sanacijom hola školske zgrade nastavlja se ulaganje u kompleks Graditeljske škole Čakovec

FOTO Sanacijom hola školske zgrade nastavlja se ulaganje u kompleks Graditeljske škole Čakovec
Međimurska županija

Vrijednost radova iznosi 953.503,98 kuna s PDV-om, dok Međimurska županija projekt sufinancira sa 600.000 kuna

U Graditeljskoj školi Čakovec u utorak, 30. srpnja potpisan je Ugovor koji označava početak statičke obnove hola zgrade i njegovu sanaciju. Ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić potpisao je Ugovor s Goranom Kneževićem, predstavnikom tvrtke SPE-ING d.o.o., koji je objasnio kako bi do početka školske godine 2019./2020. radovi trebali biti završeni.

Nastavak je to ciklusa investicija u najsloženiji školski kompleks u Međimurskoj županiji.

Sanacijom hola školske zgrade nastavlja se ulaganje u kompleks Graditeljske škole Čakovec Sanacijom hola školske zgrade nastavlja se ulaganje u kompleks Graditeljske škole Čakovec

- Graditeljska škola Čakovec sastoji se od četiri objekta od kojih su Učenički dom i školske radionice već obnovljeni, a sada je na red došla i škola. Školska zgrada stara je više od 40 godina i pomalo je nevjerojatno da kao takva sadrži najsuvremeniju računalnu opremu, stoga smo u dogovoru s osnivačem odlučili krenuti u rekonstrukciju hola, što je ujedno preduvjet za energetsku obnovu - naglasio je ravnatelj Ladić.

Ugovor je potpisan uz prisustvo župana Međimurske županije Matije Posavca, koji je istaknuo kako su ljetni praznici najbolje vrijeme za investicije u školstvo, s ciljem omogućavanja što kvalitetnijih radnih uvjeta učenicama i profesorima u novoj školskoj godini. Upravo to je i razlog brojnih ulaganja u osnovnim i srednjim školama.

- Danas je potpisan ugovor koji označava početak obnove hola zgrade, nakon čega planiramo izvršiti kompletnu energetsku obnovu Graditeljske škole kao jedan u nizu projekata u ovom školskom kompleksu. Međutim, ni nakon energetske obnove škole ne stajemo jer tada slijedi početak izgradnje financijski najvećeg i najizdašnijeg projekta – Centra kompetentnosti iz područja strojarstva vrijednog 50 milijuna kuna što će biti sufinancirano iz EU fondova. Na taj način zaokružit ćemo jednu cjelinu, sve kako bismo budućim generacijama omogućili najbolje moguće obrazovne uvjete - poručio je župan Posavec.

Vrijednost radova iznosi 953.503,98 kn s PDV-om, dok Međimurska županija projekt sufinancira sa 600.000 kn.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video