Vijesti / Školski kutak

vodeći po projektima

Prvoj osnovnoj školi Varaždin odobren još jedan Erasmus+ projekt vrijedan 110 tisuća eura

Prvoj  osnovnoj školi Varaždin odobren još jedan Erasmus+ projekt vrijedan 110 tisuća eura
Prva osnovna škola Varaždin

Glavni nositelj projekta je Instituto Statale Istruzione Superiore 'Luigi de Medici' iz Italije, a uz I. OŠ Varaždin, partneri na projektu su po jedna škola iz Turske, Litve i Makedonije.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Prvoj osnovnoj školi Varaždin još jedan u nizu Erasmus+ KA229 projekata. Riječ je o projektu pod nazivnom 'Learning and improving fluent English', vrijednom 110 tisuća eura, u kojem I. OŠ sudjeluje kao partner. 

Projekt će trajati dvije godine i u potpunosti je financiran iz fondova Europske unije.

Glavni nositelj projekta je Instituto Statale Istruzione Superiore 'Luigi de Medici' iz Italije, a uz I. OŠ Varaždin, partneri na projektu su po jedna škola iz Turske, Litve i Makedonije.

- Cilj projekta je razvoj i unaprjeđenje jezičnih kompetencija i fluentnosti učenika, uz poticaj čitanja i pričanja priča na engleskom jeziku. Učenici će imati priliku s učiteljima razvijati i svoje IKT i komunikacijske vještine, a u sklopu projekta će posjetiti partnerske zemlje te tako učiti o kulturi europskih zemalja - rekla je učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš, koordinatorica projekta.

Osim koordinatorice, u projektnom timu učitelja su i učiteljica razredne nastave Tea Pavičić Zajec, učiteljica informatike Tamara Ređep te dvije učiteljice njemačkog jezika - Željka Hutinski i Gordana Kovačić. Projekt će nadzirati ravnateljica škole Karmen Hans-Jalšovec.

Prva osnovna škola Varaždin vodeća je u Varaždinskoj županiji po uključenosti u razne Erasmus+ projekte. Dosad je na mobilnosti u državama Europe sudjelovalo sedamdesetak učenika I. OŠ Varaždin, a zahvaljujući novim projektima škola je osigurala mobilnosti za još pedeset učenika i dvadeset učitelja.

Dokaz je to truda koji ulažu u uključivanje u projekte, sve s ciljem unapređivanja kompetancija nastavnog osoblja i obrazovnih metoda koje se koriste u nastavi.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6021

Reci što misliš!