Vijesti / Školski kutak

Olimpijski dan

NA SLOBODI Integriranom nastavom i vježbanjem učenici V. OŠ obilježili Hrvatski olimpijski dan

NA SLOBODI Integriranom nastavom i vježbanjem učenici V. OŠ obilježili Hrvatski olimpijski dan
V. osnovna škola

Trosatni boravak i aktivnosti na terenima Slobode i inspirirajući susret s Garibovićem ocijenjen je punim pogotkom i motivacijom za bavljenje sportom.

Učenici V. OŠ zajedno s atletičarima AK Sloboda obilježi su jučer, 10. rujna 2019. g., Hrvatski olimpijski dan.

Dok su prvašići drugi dan svog školovanja ostali u školi vježbajući, upoznavajući se i razgovarajući o sportovima, igri vani i zdravlju, učenici od 2.-8. razreda vježbajući su obilježili Hrvatski olimpijski dan na terenima i u prostorima Atletskog kluba Sloboda Varaždin.

Projekt je nastao u suradnji Škole i AK Sloboda. Jedna od koordinatorica Dubravka Novak, učiteljica razredne nastave, uz pomoć kolegica razredne nastave vježbali su sa nižim razredima te ih upoznavale sa atletskim disciplinama, prostorijama za vježbanje te se susreli i razgovarali s višestrukim državnim, europskim i svjetskim reprezentativcem i trenerom, olimpijcem Esadom Garibovićem.

Trosatni boravak i aktivnosti  na terenima Slobode i inspirirajući susret s Garibovićem ocijenjen je punim pogotkom i motivacijom za bavljenje sportom. Učenici su upoznati s poviješću Olimpijskih igara, olimpizmu, simbolima i sloganom olimpizma, sportovima, hrvatskim olimpijcima, a posebno sportašima koji Hrvatsku predstavljaju na igrama i prvenstvima kao dio hrvatske reprezentacije.

U vježbanju atletskih disciplina asistirali su i pokazivali postupke motoričkih zadataka atletičari AK Sloboda, među kojima je bio i bivši učenik V. OŠ Jan Ožeg, te im se posebno zahvaljujemo. Ujedno je to bio susret i priča s dobrim i uspješnim ljudima te smo našim učenicima pokazali tko su dobri uzori.

Nakon nižih razreda, od 11.00 sati nastupili su viši razredi. Druga koordinatorica Lovorka Maruševec, učiteljica tjelesne kulture, uz pomoć svih učiteljica i učitelja predmetne nastave vršili su inicijalna ispitivanja koja obuhvaća kurikul, poput mjerenje brzina trčanja. 

Jedan od ciljeva je zainteresirati učenike  za bavljenje sportom, rekreativno ili izvan nastave. To je jako važno jer djeca imaju ozbiljnih teškoća u motorici i pretilošću. Osim vježbanja, posvetili su i ostale predmete hrvatskom olimpizmu i općenito olimpizmu. Svi ishodi integriranog dana u potpunosti su ostvareni.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6021

Reci što misliš!