Vijesti / Školski kutak

Erasmus + projekta

Učenici Prve gimnazije Varaždin sudjelovali na konfrenciji za mlade u Ravensburgu

Učenici Prve gimnazije Varaždin sudjelovali na konfrenciji za mlade u Ravensburgu
Grad Varaždin

Učenici 3.IB i 4.IB razreda Prve gimnazije Varaždin u pratnji profesora sudjelovali su na konferenciji za mlade na temu održivog razvoja.

Učenici Prve gimnazije Varaždin u razdoblju od 26. listopada do 1. studenog boravili su u gradu Ravensburgu u sklopu Erasmus + projekta na konferenciji za mlade. Grad Ravensburg i grad Varaždin prijateljski su gradovi te se konferencija već nekoliko godina uspješno održava u suradnji ova dva prijateljska grada. Učenici 3.IB i 4.IB razreda Prve gimnazije Varaždin u pratnji profesora sudjelovali su na konferenciji za mlade na temu održivog razvoja.

Sveukupno jedanaest timova iz 9 zemalja (Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska, Izrael, Bjelorusija, Wales, Turska i Hrvatska) raspravljalo je kroz razne radionice i praktične zadatke o temama vezanim uz korištenje resursa i održivosti. Okupljene je primila i pozdravila i zamjenica gradonačelnika grada Ravensburga.

Učenici Prve gimnazije Varaždin predstavili su hrvatsku kulturu te za veliko finale izveli latinsku verziju 'Ja sam Varaždinec' kao i  pripremili grah s varaždinskim zeljem kao tradicionalno jelo našeg kraja.

Jedan od zadataka za vrijeme konferencije za mlade bio je i kreirati odjevnu kombinaciju jesen-zima 2178./2179. iz odbačenih materijala, odnosno iz smeća. Sadržajna i zanimljiva konferencija za mlade novo je iskustvo za sve sudionike kao i prilika za nova prijateljstva i primjer kako lokalno vrlo lako preraste u globalno.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!