Vijesti / Školski kutak

ZA MLADE

SREDNJA ŠKOLA IVANEC Završen EU projekt 'Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju'

SREDNJA ŠKOLA IVANEC Završen EU projekt 'Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju'
Grad Ivanec

Rezultati projekta predstavljeni su na konferenciji za medije u Zagrebu 22. studenog 2019. godine u Upravnoj školi Zagreb.

Srednja škola Ivanec uspješno je privela kraju još jedan EU projekt na kojem je bila partner.

Radi se o projektu 'Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju' u sklopu kojeg su izrađeni i izvedeni kurikulumi fakultativnih predmeta iz talijanskog (2), engleskog i njemačkog jezika te kurikulumi izvannastavne aktivnosti iz njemačkog jezika.

Posebnost novih kurikuluma je integriranje jezičnih kompetencija s digitalnom i interkulturalnom/multikulturalnom pismenošću.

Rezultati projekta predstavljeni su na konferenciji za medije u Zagrebu 22. studenog 2019. godine u Upravnoj školi Zagreb.

Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec na konferenciji je zahvalila nastavnicima na entuzijazmu i partnerima na suradnji.

- Zbog dugogodišnjeg iskustva u provedbi projekata u mojoj školi, mogu primijetiti pozitivne pomake što se tiče ovoga konkretnog natječaja putem kojeg su dobivena sredstva za projekt. Jako je važno što nam je tim natječajem omogućeno dulje provođenje projekta, dvije godine. Na taj način izrađene programe stigli smo provesti. Usporedno s provedbom je tekla i evaluacija pa smo mogli dodatno korigirati sve za što se pokazalo da u praksi ne funkcionira najbolje. Nove programe naši učenici rado pohađaju i mislim da je projekt ispunio njihova očekivanja - naglasila je Lidija Kozina.

Nastavnici su na projektu imali kompleksan zadatak: osmisliti nove programe, inkorporirati suvremene metode rada, razraditi same sadržaje lekcija za nove programe, rečeno je na konferenciji.

Tijekom projekta nastavnici su educirani o izradi ishoda učenja, za provedbu digitalne pismenosti i u korištenju IKT-a te o poučavanju interkulturalnosti/multikulturalnosti. Izrađeni su i adekvatni priručnici za nastavnike te radni materijali za učenike.

Svi materijali su dostupni u sustavu Loomen.

I nakon završetka projekta učenici u Srednjoj školi Ivanec i u partnerskim školama moći će pohađati nove fakultativne predmete.

Na današnjoj konferenciji za medije u Zagrebu, o projektu su govorili i Andrea Peleh, voditeljica projekta, Zdenka Rogina, ravnateljica Srednje škole Zlatar te Ivica Rozijan, ravnatelj Srednje škole Krapina, a sudjelovali su i učenici Upravne škole Zagreb te  učenici Srednje škole Ivanec - Marta Strmečki, Amanda Pernek i Miha Krtanjek, koji su izveli skladbu 'Guten Morgen, Freiheit' Yvonne Catterfeld s kojom su nedavno osvojili prvo mjesto na talent showu 'Max sucht den Superstar'.

Projekt 'Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju' se provodi od 30. studenog 2017. do 30 studenog 2019. godine, sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, vrijedan je  807.967,46 kuna a u njemu kao partneri sudjeluju i  Srednje škole Krapina i Zlatar te Upravna škola Zagreb kao vodeći partner.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!