Vijesti / Školski kutak

41. Dan tipkovnice

GOSPODARSKA ŠKOLA Učenice Eleonora Ključarić i Ivana Ismajlovski postigle odlične razultate na natjecanju u kompjutorskoj daktilografiji

GOSPODARSKA ŠKOLA Učenice Eleonora Ključarić i Ivana Ismajlovski postigle odlične razultate na natjecanju u kompjutorskoj daktilografiji
Gospodarska škola Varaždin

Eleonora Ključarić osvojila je drugo mjesto, a Ivana Ismajlovski treće.

U sklopu 42. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, u Zagrebu je u subotu, 16. studenog, održana tradicionalna manifestacija 41. Dan tipkovnice - Državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji, u organizaciji Hrvatskog stenografskog društva.

Sudjelovalo je 27 srednjoškolaca podijeljenih u dvije dobne skupine (13 do 16 godina i od 17 do 20 godina) iz Osnovne škole Zorke Sever Popovača, Upravne škole Zagreb, Gospodarske škole Varaždin, Ekonomske škole Požega, Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci, Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, Prve ekonomske škole iz Zagreba, te mladi predstavnici Hrvatskog stenografskog društva, kao i šestero natjecatelja u disciplini pisanja po diktatu (Audio Transcription).

- Natjecanje je provedeno putem Taki programa, što znači da je cijeli postupak od prijave, natjecanja i objave rezultata digitaliziran i javno objavljen na web stranici - stoji u priopćenju. 

e0609e63e1d96b4bb11ec118a7f54a35.jpg?v=2

Na natjecanju su sudjelovale i učenice Gospodarske škole iz Varaždina

U skupini natjecatelja od 13 do 16 godina, u disciplini 10 minutnog online prijepisa teksta, Eleonora Ključarić, učenica 3. C razreda osvojila je 2. mjesto s 329,0 neto otkucaja u minuti. Njen mentor bio je nastavnik Saša Pokos.

U istoj disciplini, 3. mjesto osvojila je učenica 3. A razreda, Ivana Ismajlovski s 286,0 neto otkucaja u minuti. Njena mentorica bila je nastavnica Ivana Meštrić.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!