Vijesti / Školski kutak

edukativno

Toplička termalna voda kao motiv filma učenika XV. gimnazije iz Zagreb

Toplička termalna voda kao motiv filma učenika XV. gimnazije iz Zagreb
Varaždinske Toplice

Izrađene i prikupljene te objedinjene prezentacije i programi bit će javno prezentirani svim predstavnicima Europske unije u Bruxellesu u listopadu ove godine.

U subotu, 29. veljače, u Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice i u arheološkom parku Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama boravila je grupa učenika s profesoricom latinskog jezika Irom Čizić Potočnik u sklopu provedbe Erasmus+ programa za srednje škole. 

Nositelj navedenog projekta je gimnazija Justus von Liebig iz njemačkog Neusäβa, a u projektu sudjeluju profesori i učenici iz  Colegiul National Moise Nicoare iz rumunjskog Arada, škola Devenport High school for girls iz Plymoutha iz Velike Britanije i XV. gimnazija iz Zagreba. 

S obzirom na to da profesori i učenici zagrebačke gimnazije već niz godina uspješno surađuju s Zavičajnim muzejom Varaždinske Toplice na raznim programima edukacije učenika u vezi antičke baštine i kulture, u sklopu ovogodišnje provedbe programa Erasmus+ tema istraživanja je bila usmjerena ne samo na bogatu topličku arheološku baštinu, već i na poseban i jedinstveni izvor termalne ljekovite vode koji je navedenoj grupi učenika iz Zagreba poslužio kao motiv istraživanja i izrade tematskog filma. 

8694f64e12d5d89a33cf497ba03a50e5.jpg?v=2

Svi uključeni učenici iz navedenih zemalja proučavat će u programu Erasmus+ temu vode kroz nekoliko razina: 'Voda kao osnovni element u prirodi' i  'Voda kao put- trgovačke rute' i 'Analiza vode'. 

Jedan od ciljeva projekta je i posjet muzejima i lokalitetima odnosno parkovima te otkrivanje uloge vode u prirodi. Izrađene i prikupljene te objedinjene prezentacije i programi bit će javno prezentirani svim predstavnicima Europske unije u Bruxellesu u listopadu ove godine.  

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!