Vijesti / Školski kutak

GLAZBA U DOBA KORONE

ONLINE MUZICIRANJE Glazbena škola u Varaždinu za vas je pripremila video razglednicu

ONLINE MUZICIRANJE Glazbena škola u Varaždinu za vas je pripremila video razglednicu
Glazbena škola u Varaždinu

Vrijedni su učenici i nastavnici prepoznali priliku koju pružaju medijski alati te su odlučili pomoću njih pokazati što su kroz ovo vrijeme naučili.

Iako online nastava nije novina u srednjoškolskim obrazovnim institucijama, ipak je potpuno oslanjanje na informacijsku i komunikacijsku tehnologiju u provedbi nastave na daljinu svojevrstan izazov prvenstveno za učenike i profesore, ali i za roditelje.

- Glazbene škole u kojima se nastava odvija na, rekli bi smo malo drugačiji način, tu su se našle pred dodatnim izazovom. Kako učenicima zamijeniti individualnu nastavu instrumenta onom preko Zoom- a ili neke druge aplikacije, kako održavati probe orkestra ili zbora? To su bili tek neki od nazovimo ih problema, koji su se našli pred ravnateljima i profesorima glazbenih škola. Učenici koji su bili naviknuti na redovita nastupanja na koncertima i produkcijama, sada su odjednom ostali uskraćeni za taj dio svog umjetničkog izražaja - kažu iz Glazbene škole.

Ipak, i u uvjetima nastave na daljinu, vrijedni su učenici i nastavnici prepoznali priliku koju pružaju medijski alati te su odlučili pomoću njih pokazati što su kroz ovo vrijeme naučili. U želji da naučeno podijele s publikom, nastavnici su svojim učenicima odlučili pružiti mogućnost online produkcija, druženja i koncerata.

596815d9a0cf04c052abc1adb9c00a8a.jpg?v=2

Kako bi se prilagodila novonastalim uvjetima rada, Glazbena škola u Varaždinu svoju je koncertnu djelatnost preselila na YouTube kanal škole, a na njemu ćete zasigurno moći pronaći i snimke svih aktera ovog video uratka.

- Da im sada postavimo pitanje koje se ovih dana često čuje, da li bi se vratili u školske klupe, vjerujemo kako bi svi odmah bili istog mišljenja, jer svima im nedostaju prijatelji, instrumenti i svakodnevno druženje. Ali isto tako, svi su nam oni, od onih najmlađih koji pohađaju predškolske programe pa do maturanata, još jednom pokazali koliko su kreativni i u jednoj potpuno nepoznatoj situaciji, onoj koja ih je na jedno duže razdoblje odvojila od svega na što su ranije bili naučeni. Tako da su za kraj kampanje #ostanidoma odlučili i drugima pokazati kako je to kad odjednom glazbenu školu pohađaš kod kuće - rekli su.

- U želji da vam prikažemo da iako odvojeni i dalje možemo zajedno muzicirati, donosimo vam video razglednicu nastalu u suradnji sa Foto agencijom Sjever, jedan mali uvid u online Glazbenu školu u Varaždinu - rekli su.

Iz varaždinske Glazbene škole poručuju kako ćemo uskoro moći ponovno uživati u zvucima glazbe i projektima koje su pripremili, a pripremaju i nešto što će popratiti i novu kampanju Stožera #ostanioodgovoran - zaključili su.

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!