Vijesti / Školski kutak

ODLIČAN REZULTAT

Ozana Margotić iz Šeste osnovne škole Varaždin državna prvakinja iz programiranja

Ozana Margotić iz Šeste osnovne škole Varaždin državna prvakinja iz programiranja
Šesta osnovna škola Varaždin

'Ozana se planira uključiti i u Centar izvrsnosti za informatiku, a posebno je ponosna na svog mentora, učitelja Danijela Lukića.'

Državno natjecanje iz informatike Infokup 2020. održano je 5. i 6. listopada u Šestoj osnovnoj školi Varaždin zbog epidemiološke situacije.

Državnom natjecanju u školi pristupili su učenici: Ozana Margotić - 5.b (6.b), Antun Kralj - 7. a (8. a), Ema Kolmanić - 8.d (srednja škola) i Bruno Kosmačin - 8.c (srednja škola). Ozana Margotić se natjecala u kategoriji Algoritmi - 5. razred i osvojila je prvo mjesto.

Antun Kralj se natjecao u kategoriji Algoritmi - 7. razred i osvojio je sedmo mjesto. Ema Kolmanić se natjecala u kategoriji Algoritmi - 8. razredi te osvojila 8. mjesto. Bruno Kosmačin se natjecao u čak dvije kategorije: Algoritmi - 8. razred i LOGO - 8. razredi. U Algoritmima je osvojio izvrsno 4. mjesto, a u Logu je bio šesti.

Od svih rezultata svakako posebno treba istaknuti rezultat Ozane Margotić koja je s maksimalnim brojem bodova osvojila prvo mjesto.

- Razgovarali smo s Ozanom kako bismo saznali zašto se i kako uključila u dodatnu nastavu iz informatike i što ju je navelo da se bavi upravo programiranjem. Ozana nam je ispričala kako obožava igrati igrice i kako je isprogramirala jednu vlastitu igricu koja uključuje brojeve. Planira se uključiti i u Centar izvrsnosti za informatiku, a posebno je ponosna na svog mentora, učitelja Danijela Lukića - napisali su.

Antuna Kralja i Brunu Kosmačina je za natjecanje pripremao Dejan Drabić iz Udruge Mladih informatičara Strahoninec.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video