Vijesti / Školski kutak

škola za sve

Varaždinske škole završile akciju za djecu Banije: Prikupljene 223 napunjene torbe

Varaždinske škole završile akciju za djecu Banije: Prikupljene 223 napunjene torbe
Ilustracija

Torbe su napunjene svim novim potrebnim priborom za određeni razred.

U humanitarnoj akciji 'Škola za sve – za djecu Banije' prikupljeno je ukupno 223 školskih torbi. Ovu uspješnu akciju je pokrenulo Dječje gradsko vijeće Varaždina koje je preko Dječjih foruma provelo prikupljanje školskih torbi na svih 7 varaždinskih osnovnih škola, Centru Tomislav Špoljar i Društvo Naša djeca Varaždin.

Torbe su napunjene svim novim potrebnim priborom za određeni razred: bilježnicama, pisankama, kompletnim priborom za nastavu likovne kulture, priborom za matematiku, pernicama i svime ostalim potrebnim za nastavu, a bez čega su djeca Banije ostala u razornom potresu.

Da bi torbe stigle u prave ruke, uspostavljen je kontakt s ravnateljicom Osnovne škole 'Mato Lovrak' u Petrinji Ankicom Krnjajić Magdić koja je izrazila potrebu za torbama i veliku zahvalnost.

Torbe za Petrinju putuju u subotu, a Dječje gradsko vijeće zahvaljuju svoj djeci i roditeljima koji su donosili torbe i školski pribor, ravnateljima koji su poduprli akciju u školama te razrednicima i voditeljicama DF-a koji su akciju proveli u svojim školama.

Istovremeno pozivaju na sljedeću humanitarnu akciju koja će se provoditi do 10. veljače.

'Paket za tebe - dijete za dijete' je akcija u kojoj se na isti način u školama prikupljaju personalizirane kutije koje će sadržavati igračku/e, dječji higijenski pribor (po izboru i neobavezno), slatkiši, po mogućnosti slikovnicu/knjigu i poruku podrške i prijateljstva. Veličina paketa je kutija za cipele.

Kutija mora biti zapakirana s naznakom za koju dob i, po potrebi, koji spol je namijenjena i naziv akcije "Paket za tebe - dijete za dijete, Varaždin“.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video