Vijesti / Školski kutak

eko-akcija

Razvoj ekološke svijesti: Proveden projekt 'Smećko i Vrećko' u školi Klenovnik

Razvoj ekološke svijesti: Proveden projekt 'Smećko i Vrećko' u školi Klenovnik

Projekt je podijeljen u tri etape.

Članovi Udruge za unapređenje i zaštitu zdravlja Ajmo su s učenicima iz Osnovne škole grofa Janka Draškovića proveli projekt 'Smećko i Vrećko'.

Projektom se radilo na razvoju ekološke svijesti i kritičnosti kod djece, ali i njihovih roditelja te članova obitelji. Kod djece su se pokušale razviti navike sakupljanja, razvrstavanja i iskorištavanja otpada kako u školi, tako i u obiteljskom domu.

Projekt je podijeljen u tri etape: pričanje priče „Smećko i Vrećko“ te razgovor o priči, kreativno izražavanje djece (crtanje likova, izrada lutaka, nastavak priče, pisanje dijaloga među likovima, dramatizacija priče…). U posljednjoj fazi djeca primjenjuju sve što su naučila - kroz zabavnu igru razvrstavaju sličice otpada u pripadajuće spremnike.

Provođenjem ekoloških projekata i radionica u vrtićima i školama kod djece se želi razviti shvaćanje o utjecaju čovjeka na promjene u prirodi, razvijati human odnos čovjeka prema prirodi, osjećaj za uređenje okoliša i životni prostor te razvijati ekološki ispravno ponašanje djece koje će primjenjivati i u zreloj dobi.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!