Vijesti / Školski kutak

državno iz kemije

Učenica Mila Maretić iz VI. osnovne škole državna je prvakinja iz kemije

Učenica Mila Maretić iz VI. osnovne škole državna je prvakinja iz kemije
VI. osnovna škola

'Na natjecanju je najteže bila teorija i ono malo što smo se trebali naštrebati, a najlakše računi', rekla je državna prvakinja iz kemije Mila Maretić.

Dana 21. travnja održano je Državno natjecanje iz kemije u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, ali zbog epidemioloških uvjeta, natjecanje se održavalo u matičnim školama učenika prema važećim epidemiološkim mjerama.

VI. osnovnu školu Varaždin predstavljalo je četvero učenika, dvoje učenika iz 7. razreda i dvoje učenika 8. razreda te su ostvarili zapažene rezultate. Državnom natjecanju pristupili su učenici 7. razreda Mila Maretić i Leo Novak pod vodstvom mentorice Mihaele Vrbnjak Grđan te učenici 8. razreda Dora Strelec i Filip Juraga pod vodstvom mentorice Karmen Holenda.

Učenica Dora Strelec osvojila je 18. mjesto, Filip Juraga 20. mjesto, Leo Novak 10. mjesto, a izvanredna Mila Maretić okrunila je svoj cjelogodišnji rad i zalaganje 1. mjestom i naslovom državne prvakinje iz kemije.

VI. osnovna škola Varaždin i ravnatelj Mario Stančić organizirali su prijem za svoje učenike i mentore željevši im zahvaliti na postignutom uspjehu. Budući da su na snazi epidemiološke mjere, prijem se održao putem Zoom aplikacije, no to nije umanjilo proslavu uspjeha učenika i mentora.

Ravnatelj je svim učenicima čestitao na uspjehu naglasivši da je znanje važno i da oni to pokazuju svojim zalaganjem u školi, odricanjem i trudom što ih je dovelo do državnog natjecanja, a učenicu Milu Maretić do naslova državne prvakinje.

Učenici su podijelili svoja iskustva i osjećaje s natjecanja, a mentori su objasnili što je sve bilo potrebno za uspjeh ističući ponos što mogu raditi i postizati uspjeh s tako nadarenim učenicima.

Učenici i mentori odgovorili su na pitanja kako im je bilo na natjecanju, je li im bilo teško pripremati se u ovim epidemiološkim uvjetima te kakvi su im planovi za budućnost. Njihova razmišljanja i dojmove možete pročitati u nastavku.

Državna prvakinja iz kemije Mila Maretić rekla je da je već od 5. razreda znala da će ići jednog dana na natjecanje iz kemije jer je učiteljica Mihaela Vrbnjak Grđan već tada vidjela da ima potencijal i sposobnost za uspjeh na natjecanjima. Zanimanje za kemiju održalo se do 7. razreda, no Mili je bilo neobično i malo naporno imati pripreme preko Zooma te joj je žao što nisu mogli učiti više uživo i pomoću pokusa, ali smatra da ih je učiteljica Mihaela vrlo dobro pripremila.

- Na natjecanju je najteže bila teorija i ono malo što smo se trebali naštrebati, a najlakše računi. Samo natjecanje je bilo u redu, ali trema prije natjecanja mi je definitivno radila probleme. Definitivno se planiram sljedeće godine ponovno natjecati i nadam se da ću moći ponovno ostvariti lijep rezultat - rekla je Mila Maretić.

Najnovije

Reci što misliš!