Vijesti / Školski kutak

U medicinskoj školi

Prvi sajam 'Dani strukovnih zanimanja u RCK-u' održan u Medicinskoj školi Varaždin

Prvi sajam 'Dani strukovnih zanimanja u RCK-u' održan u Medicinskoj školi Varaždin
Ilustracija

Svaki dan bio je posvećen jednom zanimanju, a aktivnosti su započele učeničkim predstavljanjem i demonstracijom odabranih vježbi u laboratoriju.

Prvi Sajam 'Dani strukovnih zanimanja u Regionalnom centru kompetentnosti' održao se u okviru projekta Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin od 10. do 14. svibnja 2021. uživo u Medicinskoj školi i online preko platforme Zoom.

Cilj ovoga Sajma bio je povezivanje učenika, roditelja, nastavnika i vanjskih stručnjaka iz različitih struka u području zdravstva.

Medicinska škola Varaždin zajedno s partnerskim institucijama prezentirala je zanimanja koja nudi u okviru svojeg odgojno-obrazovnog programa s naglaskom na očekivani razvoj stručnih kompetencija unutar Projekta.

Vanjski predavači informirali su prisutne sudionike o novim spoznajama u okviru različitih struka u kontekstu širenja epidemije bolesti COVID-19.

Svaki dan bio je posvećen jednom zanimanju, a aktivnosti su započele učeničkim predstavljanjem i demonstracijom odabranih vježbi u laboratoriju ili u kabinetima, a potom je uslijedilo predavanje stručnjaka.

Magistra farmacije Ana Soldo govorila je o ulozi ljekarničkog tima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, Emil Jurič objasnio je koje su novosti u razvoju dentalne tehnologije, Željka Gajski, glavna sestra službe za interne bolesti, prikazala je simptome bolesti COVID-19, razvoj bolesti i tijek liječenja, dok je fizioterapeut Tomislav Vrbnjak govorio o uzrocima križobolje i načinima prevencije te bolesti današnjice.

Posljednji dan Matija Vrbanec predstavio je djelokrug rada zdravstveno-laboratorijskih tehničara, s naglaskom na dijagnostiku koronavirusne bolesti.

Predavači su objasnili na koji se način svako zanimanje u sektoru zdravstva moralo prilagoditi novim uvjetima rada izazvanim zahtjevima pandemije te su istaknuli želju za nastavkom suradnje u RCK-u u okviru kojeg će se nakon rekonstrukcije i dogradnje škole kabineti i laboratoriji opremiti najsuvremenijom opremom za teorijsku i praktičnu nastavu, laboratorijske i kliničke vježbe, a provodit će se i stalna stručna edukacija nastavnika.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!