Vijesti / Školski kutak

sjajni rezultati

Sedmaši iz Svetog Ilije briljirali na državnim natjecanjima

Sedmaši iz Svetog Ilije briljirali na državnim natjecanjima

Riječ je o učenicima 7. a razreda: Jani Hosni, Blažu Hrastiću i Eugenu Cikaču.

Ove su godine vrijedni sedmaši iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Svetome Iliji sudjelovali na trima državnim natjecanjima te postali prvaci i doprvaci države.

Riječ je o učenicima 7. a razreda: Jani Hosni, Blažu Hrastiću i Eugenu Cikaču. Oni su najprije postigli fenomenalne rezultate na županijskim natjecanjima, a plasiravši se na državnu razinu natjecanja, opravdali su svoja postignuća.

Učenica Jana Hosni sudjelovala je na državnoj razini Smotre literarnih, dramsko-scenskih i novinarskih radova LiDraNo kao jedina predstavnica Varaždinske županije u kategoriji samostalnih novinarskih radova.

Od ukupno 80 pristiglih radova iz cijele Hrvatske za državnu je razinu izabrano samo 15 najboljih, a jedan od njih bio je i Janin rad Moj prijatelj Hašimoto. Rad je dobio odlične pohvale, posebno od novinara Marka Matijevića i Marka Podruga koji je za rad rekao: „Proguta se u sekundi i opet se krene čitati ispočetka“. Radovi se na državnoj Smotri ne rangiraju i svi sudionici smatraju se državnim prvacima. Janina je mentorica učiteljica Hrvatskoga jezika Maja Priher.

Učenik Blaž Hrastić dvostruki je županijski prvak te državni prvak Natjecanja mladih tehničara. Na županijskom Natjecanju mladih tehničara, u kategoriji Strojarske konstrukcije, osvojio je prvo mjesto.

Mentor mu je bio učitelj Tehničke kulture Tomislav Čavlek. Blaž je osvojio prvo mjesto i na županijskome Natjecanju iz Biologije gdje mu je mentor bio učitelj Luka Milinković.

Potom je sudjelovao na 63. državnome Natjecanju mladih tehničara koje se sastojalo od pisanoga ispita u trajanju od 90 minuta, izrade tehničke tvorevine za koju su natjecatelji imali šest školskih sati te usmene obrane rada. Blaž je bio vrlo uspješan u svim dijelovima Natjecanja te je osvojio 83 od mogućih 100 bodova i tako postao državnim prvakom u kategoriji Strojarske konstrukcije.

Na županijskome natjecanju iz Biologije Blaža je s jednim bodom zaostatka slijedio razredni kolega Eugen Cikač. Tako je Eugen osvojio drugo mjesto te se i on plasirao na državnu razinu natjecanja. Naposljetku je postao doprvakom države iz Biologije, a od prvoga ga je mjesta dijelilo samo pola boda. Eugenov je mentor učitelj Luka Milinković.

Troje prvaka u njihovom je razredu posjetila ravnateljica škole Anđelka Rihtarić kako bi im čestitala na odličnome uspjehu. Jana, Blaž i Eugen s osmijehom su primili srcem birane znakove pažnje te iskrene čestitke uz gromoglasan pljesak svojih prijatelja. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video