Vijesti / Školski kutak

Erasmus+

FOTO Učiteljice I. osnovne škole Varaždin održale tri međunarodne ICT radionice na Madeiri u Portugalu

FOTO Učiteljice I. osnovne škole Varaždin održale tri međunarodne ICT radionice na Madeiri u Portugalu

Ugostila ih je osnovna škola 'Visconde Cacongo' iz Funchala na Madeiri.

U sklopu Erasmus+ KA2 projekta 'Innovative Schools Together' učiteljice Stella Kulaš, učiteljica engleskog jezika i koordinator projekta te Sonja Tušek-Podobnik, učiteljica razredne nastave i članica projektnog tima proteklog su tjedna boravile u Funchalu, glavnom gradu portugalskog otoka Madeire na Atlantskom oceanu. Ugostila ih je osnovna škola 'Visconde Cacongo' iz Funchala na Madeiri. Bila je to posljednja u nizu od pet mobilnosti spomenutog projekta na kojoj sudjelovali učitelji i projektni timovi iz Hrvatske, Italije, Cipra i Portugala te virtualno iz Njemačke.

Erasmus+ projekt 'Innovative Schools Together' europski je projekt u vrijednosti 100 000 eura koji je trebao završiti prošle godine no produžen je od strane Nacionalne agencije za mobilnost zbog epidemiološke situacije diljem svijeta. U projektu s ciljem što inovativnije nastave sudjelovalo je 25 učenika te osmero učitelja I. osnovne škole Varaždin koji su zajedno odradili sve aktivnosti projekta i uspješno ostvarili projektne ciljeve na mobilnostima učenja i poučavanja na Cipru, Siciliji, u Hamburgu, na Madeiri te kod nas u Varaždinu.

Učiteljice Sonja Tušek-Podobnik i Stella Kulaš zajedno su vrlo uspješno tijekom mobilnosti članovima projektnih timova i učiteljima iz Portugala održale tri međunarodne ICT radionice o digitalnim alatima za izradu nastavnih materijala i evaluaciju znanja učenika pod nazivom 'QR Code in Teaching', 'Nearpod' i 'Socrative'. Radi se digitalnim alatima koji se često koriste u nastavi na I. Oš Varaždin. Učiteljice su također sudjelovale na radionicama programiranja robota 'InO-Bot' te radionici izrade robota 'Lego we do'. Tijekom projektnih sastanaka timovi su uspješno prezentirali aktivnosti i rezultate projekta, predstavili diseminacijske i evaluacijske aktivnosti te sve podatke unijeli u Mobility Tool.

Tijekom mobilnosti u gradskoj vijećnici primio ih je i gradonačelnik Funchala Miguel Silva Gouveia, zahvalio im na posjetu, čestitao na uspješno odrađenim radionicama te uručio prigodne poklone dok im je ravnatelj osnovne škole 'Visconde Cacongo' Pedro Miguel Ferreira Louro uručio certifikate o uspješno odrađenoj mobilnosti.

Učitelji osnovne škole Visconde Cacongo bili su odlični domaćini te im pokazali sve prirodne ljepote ovog Atlanskog otoka. Posjetili su također i znamenitosti grada Funchala te se upoznale s kulturnom baštinom i povijesti Madeire.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!