Vijesti / Školski kutak

vrijednost projekta više od pola milijuna kuna

ŠKOLA STRANIH JEZIKA ŽIGER Putem EU fondova do STEM opreme za školu

ŠKOLA STRANIH JEZIKA ŽIGER Putem EU fondova do STEM opreme za školu

U Školi stranih jezika Žiger uspješno je završen EU projekt 'Poboljšanje kvalitete usluge kroz IKT u nastavi i poslovanju'.

Ovih dana u Školi stranih jezika – Žiger uspješno je završen jednogodišnji projekt 'Poboljšanje kvalitete usluge kroz IKT u nastavi i poslovanju'.

Ukupna vrijednost projekta je 536.187,50 HRK, a od toga je 275.274,99 HRK sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz ovaj projekt omogućena je implementacija STEM tehnologije u nastavi stranih jezika i mentalne aritmetike ALOHA za mlađe uzraste (od 3 godine na dalje).

Nabavkom novih laptopa, računala za informatički laboratorij, pametnih ploča i pametnih ekrana, robota Cubetto, Ozobot i Sphero Bolt, iPad-a s hardverskim dodacima Osmo Genius i Osmo Coding, popraćenih novim i inovativnim metodama poučavanja, polaznici se od najmlađeg uzrasta privikavaju na modernu tehnologiju.

Upotrebljavaju ju na kreativan način koji obuhvaća programiranje jednostavnih robota i demonstraciju toga što robot može učiniti kao proizvod dječje mašte i kreativnosti uz istovremen razvoj i vježbu govornih vještina na stranom jeziku te fine i grube motorike.

Rezultat toga je zanimljivija i efikasnija nastava u skladu s modernim zahtjevima te motiviraniji polaznici koji brže stječu znanja i koji su od malih nogu na zanimljiv i kreativan način izloženi prednostima poznavanja i upotrebe moderne tehnologije u raznim kontekstima života. STEM tehnologija također se pokazala zanimljivom te motivirajućom u nastavi s odraslim polaznicima.

Nabavom STEM opreme za izvođenje nastave stvoreni su bolji uvjeti rada za polaznike te više mogućnosti implementacije multimedijalnih sadržaja u nastavi. Umrežena računala u svakoj učionici, priključena na pametne ploče i projektore omogućuju jednake i optimalne uvjete rada za sve polaznike i nastavnike.

Kroz novi informacijski sustav za upravljanje poslovanjem i nastavom olakšan je rad nastavnika zbog mogućnosti pristupa web-imeniku Škole stranih jezika - Žiger, postignuta je bolja komunikacija između nastavnika i polaznika, te je unaprijeđen školski sustav za učenje na daljinu, što se pokazalo posebno korisnim u vrijeme Covid krize.

Više informacija o samom projektu moguće je pronaći na službenim stranicama projekta https://skolastranihjezika.ziger.hr/projekti/88-eu-projekt-poboljsanje-kvalitete-usluge-kroz-ikt-u-nastavi-i-poslovanju-kk-03-2-1-19-1296.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!