Vijesti / Školski kutak

povodom dana grada

POTRAGA ZA BLAGOM Novost u turističkoj ponudi grada

POTRAGA ZA BLAGOM Novost u turističkoj ponudi grada

Prvi su imali čast isprobati igru učenici 3.c iz IV. osnovne škole Varaždin koji su tako uz učenje i igru obilježili Dan grada.

Uz Dan grada Varaždina obogaćena je turistička ponuda grada. Radi se naime o izlasku iz tiska igre Potraga za blagom Varaždina (Treasure hunt). Igra je prvenstveno namijenjena učenicima osnovnih škola, ali i starijima koji se žele poigrati i nešto naučiti o Varaždinu na zabavan i zanimljiv način.

Autorica i idejna začetnica igre je Olivera Petrović, turistička voditeljica i djelatnica, osnivačica i vlasnica putničke agencije ABFAB (ABsolutely FABulous) Adventures j.d.o.o. čija je primarna djelatnost receptivni turizam ili incoming.

Igra Potraga za blagom Varaždina sastoji se od karte užeg središta Varaždina, čije je likovno rješenje napravila mag. edu. art. Jana Đurđević, inače vrsna učiteljica Likovne kulture u IV. osnovnoj školi Varaždin, vlasnica brojnih nagrada i uspjeha u radu s djecom. Karta je vizualno prilagođena svim uzrastima i autorsko je djelo ove učiteljice sa završenom Likovnom akademijom.

Uz kartu se nalazi šest zadataka, koji kad se riješe anagramom daju konačno rješenje. Slanjem rješenja na mail adresu [email protected] dobiva se nagrada. Sve zadatke u igri osmislila je Olivera Petrović, a grafičku obradu igre i lekturu napravila je Gordana Foder, učiteljica savjetnica s dugogodišnjim iskustvom u radu s učenicima iz IV. osnovne škole Varaždin.

Prvi su imali čast isprobati igru učenici 3.c iz IV. osnovne škole Varaždin koji su tako uz učenje i igru obilježili Dan grada. Budući da su se učenici odlično zabavili i s lakoćom i zanimanjem odradili sve zadatke iz igre, za očekivati je da će igra požnjeti veliki uspjeh.

Evo reakcija učenika:

Roko R.: Naučio sam puno novih stvari. Igra je zabavna i karta je jako poučna.

Franjo K.: Karta je jako poučna i može se naučiti jako puno toga o Gradu i možemo se uz učenje zabaviti.

Ivan N.: Karta je jako zabavna, učeći se možeš zabaviti. Jako je lijepo napravljena.

Ivan G.: Sviđaju mi se zagonetke. Lijepo je prikazan plan grada koji nam pomaže riješiti zagonetke.

U planu ove kreativne trojke (Petrović, Foder, Đurđević) je još mnogo projekata vezanih uz prošlost grada, ali i županije te se uskoro može očekivati još zanimljivih igara, priča, slikovnica i sličnih sadržaja namijenjenih učenicima, turistima, ali i Varaždincima.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video