Vijesti / Školski kutak

hybrid learning

SUVREMENA MEHATRONIKA U Elektrostrojarskoj školi održan prvi međunarodni sastanak u sklopu EU projekta

SUVREMENA MEHATRONIKA U Elektrostrojarskoj školi održan prvi međunarodni sastanak u sklopu EU projekta
Elektrostrojarska škola

Projektom je također planirana analiza kurikuluma i tržišta rada svih zemalja uključenih u projekt, s posebnim naglaskom na pojam Industrije 4.0.

Dana 12. i 13. siječnja 2022. godine u Elektrostrojarskoj školi Varaždin je u sklopu Erasmus+ KA2 projekta „Hybrid Learning Lab for Industry 4.0 Mechatronics“ održan prvi međunarodni sastanak s partnerima.

Školu su posjetili partneri iz srednje škole Tartu Rakenduslik Kolledž (Tartu, Estonija) i Udruge SVIMA (Zagreb, Hrvatska). Sastanku su se preko Interneta priključili partneri iz srednje škole FORAVE (Lousado, Portugal) i Udruge Stowarzyszenie na rzecz innowacji i edukacji (Radom, Poljska).

Svrha prvog održanog međunarodnog sastanka s partnerima bila je predstavljanje projekta te obaveza partnera u narednim projektnim aktivnostima. Osim toga, na sastanku su dogovoreni detalji vezani uz tri edukacije nastavnika, od kojih prve dvije slijede već u travnju (Lousado, Portugal) i lipnju (Tartu, Estonija) ove godine. Cilj edukacija povećati razinu znanja nastavnika srednjih škola iz Hrvatske, Estonije i Portugala za suradnju u izradi i provedbi kurikuluma.

Projektom je također planirana analiza kurikuluma i tržišta rada svih zemalja uključenih u projekt, s posebnim naglaskom na pojam Industrije 4.0. Obje projektne aktivnosti preduvjet su za izradu i provedbu kurikuluma izbornih predmeta iz područja mehatronike koji će podjednako biti dostupni učenicima svih zemalja članica uključenih u projekt.

Navedeno podrazumijeva korištenje naprednih metoda i tehnika u poučavanju koje će se kombinirano odvijati uživo i virtualno (preko Interneta). Na samom kraju projekta učenici Elektrostrojarske škole će posjetiti partnerske škole u Portugalu i Estoniji (12 dana), a u uzvratnoj posjeti Škola će biti domaćin portugalskim i estonskim učenicima.

Projektom „Hybrid Learning Lab for Industry 4.0 Mechatronics“ Elektrostrojarska škola u suradnji s partnerima radi iskorak ka osuvremenjivanju i usklađivanju srednjeg strukovnog obrazovanja u području mehatronike sa zahtjevima suvremenog tržišta rada u kontekstu rastuće Industrije 4.0.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video