Vijesti / Školski kutak

grad novi marof

Osnovna škola Novi Marof vodi i koordinira projekt 'Soft', nedavno su bili u Grčkoj

Osnovna škola Novi Marof vodi i koordinira projekt 'Soft', nedavno su bili u Grčkoj
OŠ Novi Marof

Sad slijedi Portugal...

Ubrzanim ritmom mobilnosti našeg međunarodnog Erasmus+ projekta „SOFT“ mijenjamo vremenske zone i godišnja doba diljem Europe. Nakon prelijepog zimskog ugođaja tijekom razmjene učenika u Rumunjskoj početkom ožujka, u periodu od 27. ožujka do 2. travnja učitelji Josip Beštek i Katarina Marenčić te učenici Maša Fotak, Marta Falat, Mia Gradiščak, Tomo Bukovčan i Filip Štromar iz Novog Marofa otputovali su u Grčku.

Cjeli projektni tim kojeg čine učenici iz šest zemalja članica projekta (Hrvatske, Portugala, Litve, Finske, Rumunjske i Grčke) okupio se tijekom tjedna mobilnosti u Grčkoj, u svrhu provođenja projektnih aktivnosti, u školi Arsakeio Gymnasium u gradu Patrasu koji se nalazi na krajnjem sjevernom dijelu poluotoka Peloponeza.

Projektni tjedan započeli smo narodnim plesovima u izvedbi školskog folklornog ansambla, obilaskom škole, te druženjem s nastavnicima i učenicima škole domaćina. Sudionici projekta predstavili su svoje škole, gradove i zemlje, a učitelji ih podijelili u međunarodne grupe za suradnju. Dan smo završili obilaskom prelijepog sveučilišnog grada Patrasa koji 24 sata u danu odiše toplim opuštenim i veselim mediteranskim duhom i ozračjem. Grad je prepun trgova, lijepih ulica, kafića, restorana i ostalih sadržaja koji su cijeli dan i noć ispunjeni tisućama studenata iz cijele grčke koji pohađaju neko od četiri velika sveučilišta u gradu.

Ciljevi projektnog tjedna su bili primjena tehnologije i aplikacija u učenju u prirodi iz biologije i geologije, stoga smo u svrhu provođenja naših aktivnosti posjetili mnoge prelijepe i povijesno poznate lokacije na kojima su učenici odrađivali radionice u međunarodnim timovima iz navedenih predmetnih područja. Radionice smo provodili tijekom posjeta špiljskom sustavu u Kalavriti, gradu i općini u planinskom području poznatom po špiljama. Tijekom srijede na poznatim grčkim plažama otoka Lefkade, u četvrtak za vrijeme posjeta antičkoj Olimpiji i petak za vrijeme obilaska prelijepe Atene i spektakulartne Akropole, kompleksa antičkih građevina na visokoj ravnoj stijeni u srcu grada.

Djeca su pozorno slušala i marljivo odradila svoje dnevne zadatke tijekom tjedna postavljajući gotov materijal na stranicu padlet aplikacije i Facebook „SOFT“ stranicu.

Tjedan smo proveli u prekrasnom zajedničkom druženju stječući nove prijatelje iz šest različitih zemalja, doživjeli smo nezaboravne trenutke, spektakularne prizore, stekli nove vještine i znanja te se vratili kući s prekrasnim sjećanjima i slikama od kojih smo neke i za vas izdvojili. Naš projektni put se uskoro nastavlja prema zapadu u Portugal 30.4.2022., a završavamo ovaj prekrasni projekt „SOFT“ na sjeveru u Litvi 5.6.2022. Pratite nas i dalje putem novih objava s navedenih putovanja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video