Vijesti / Školski kutak

Državna smotra učenika

Učenici Varaždinske županije sudjelovali na državnoj smotri LiDraNo u Vodicama

Učenici Varaždinske županije sudjelovali na državnoj smotri LiDraNo u Vodicama

Učenici su se iz Vodica vratili puni dojmova, inspiracije i novih iskustava.

Ovogodišnja državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo za učenike osnovnih škola održavala se od 25. do 27. travnja u Vodicama gdje su se okupili najbolji mladi pisci, glumci i novinari iz cijele Hrvatske. Učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije pokazali su svoju kreativnost, maštovitost i darovitost u dramsko-scenskom, literarnom i novinarskom izrazu.

Na državnoj smotri Varaždinska županija imala je tri predstavnika dramsko-scensko izrazu. Jan Rendić iz VI. OŠ Varaždin izveo je monolog „Ivica i Marica – Život (ni)je bajka“ (mentorica Martina Špičko), Katarina Ivančević iz II. OŠ Varaždin predstavila se monologom „Modne valute“ (mentorica Maja Šmic), a Lara Vađon iz OŠ Sveti Đurđ kazivala je pjesmu „Znam“ (mentorica Snježana Hranić).

U kategoriji literarnih radova sudjelovali su: Iva Plišo iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice s radom „Kad knjige progovore“ (mentorica Sanja Habek), Klara Blaži iz OŠ Novi Marof s radom „Jesen diši“ (mentorica Ljubica Bešenić) i Roko Herceg iz OŠ Cestica s radom „Sreća u očima jednog dječaka“ (mentorica Maja Skupnjak).

Rea Kanižić iz OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija predstavila je svoj novinarski rad „Život u fasciklu“ (mentorica Maja Priher). Školski list Klen OŠ grofa Janka Draškovića iz Klenovnika predstavila je urednica Lana Majhen (mentorica Marija Konjević).

Učenice OŠ Šemovec Lana Bogati i Klara Samoborec sudjelovale su kao autorice radijske emisije „Greška“ (mentorica Maja Vitković), a učenice OŠ Novi Marof Jasmina Bartolec i Emanuela Bencek predstavile su radijsku emisiju „Crvenkapica i tri praščića“ (mentorica Sunčica Križan-Kadi). Radijska emisija „Greška“ slušala se i na završnoj svečanosti.

Učenici su se iz Vodica vratili puni dojmova, inspiracije i novih iskustava; proširili su svoje vidike i sklopili nova prijateljstva.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video