Vijesti / Školski kutak

EU Health award

Varaždinska VI. osnovna škola projektom 'Zdravi tjedan' među najboljima u Europi

Varaždinska VI. osnovna škola projektom 'Zdravi tjedan' među najboljima u Europi
VI. osnovna škola

S provedbom projekta započeli su, sada već davne, 2013. godine.

Prema pozivu koji je VI. osnovna škola dobila od Ministarstva znanosti i obrazovanja, u studenome 2021. poslana je projektna prijava u sklopu projekta o promicanju zdravog načina života i prevencije raka pod nazivom 2021 EU Health Award on Cancer Prevention.

- Prijavljen je projekt Zdravi tjedan koji je, prema mišljenju stručnog žirija za odabir najboljih projektnih prijedloga, odabran kao shortlisted, tj. ušao je u uži krug za osvajanje vrijednih nagrada. Iako nismo osvojili prva 3 mjesta, ponosni smo biti među 6 najboljih projekata na području Europske Unije uz vrlo jaku konkurenciju i drago nam je da je ovaj kvalitetan dugogogdišnji projekt prepoznat na internacionalnoj razini. Ovaj plasman omogućio nam je financijsku nagradu za ostvarene rezultate te pripadajući certifikat - naglasili su iz škole. 

S provedbom projekta započeli su 2013. godine. 

Projektom Zdravi tjedan imaju namjeru objediniti sve pojedinačne napore s jednostavnim ciljem: potaknuti učenike VI. osnovne škole Varaždin na samostalnu pripravu zdravih obroka i svakodnevno vježbanje te samostalnost u obavljanju kućanskih poslova.

Više o našem projektu te priznanju možete više pogledati na stranici:

 https://ec.europa.eu/health/system/files/2022-04/award_booklet2021.pdf

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video