Vijesti / Školski kutak

Maturantika 2022

DANAS POČINJE MATURANTIKA Maturanti se okupljaju u Skate parku pa kreće mimohod kroz grad

DANAS POČINJE MATURANTIKA Maturanti se okupljaju u Skate parku pa kreće mimohod kroz grad
Varaždinski.hr

U mimohodu će sudjelovati razredni odjeli iz 15 srednjih škola iz Varaždinske županije.

Za maturante iz Varaždinske županije počinje program Maturantika 2022., koji će se odvijati sve do srijede, 25. svibnja.

Program počinje danas mimohodom maturanata prema sljedećem rasporedu:

  • 12.30 – 13.00 - Park mladih –  Okupljanje maturanata;
  • 13.00 – 14.00 - Centar grada – Mimohod maturanata;
  • 14.00 – 14.15 - Park mladih – Proglašenje naj odore i uručenje nagrade.

U mimohodu će sudjelovati razredni odjeli iz 15 srednjih škola iz Varaždinske županije.

Naj odoru će birati Ocjenjivački sud u sastavu zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i policijska službenica za prevenciju PU varaždinske Tatjana Novak. Već tradicionalno će se nalaziti na balkonu Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Pobjednički razred osvaja nagradu – izlet u adrenalinski park Accredo, koju će im u Parku mladih uručiti zamjenica Silvija Zagorec.

Predviđeno je da se Mimohod maturanata odvija sljedećim ulicama i trgovima: od Parka mladih, Hallerovom alejom, Ulicom Vatroslava Lisinskog do Trga Miljenka Stančića, zatim Bakačevom do Ulice Ljudevita Gaja prema Trgu kralja Tomislava do Franjevačkog trga.

Podsjećamo da će se sutra, 24. svibnja, u Parku mladih održati sportski dan - vježbanje na spravama uz stručno vodstvo, a nagrade će osvojiti tri najupornija i najizdržljivija maturanta. 

U srijedu, 25. svibnja, točno u podne, 600-tinjak maturanata će na Kapucinskom trgu zaplesati quadrillu. Sva tri dana od 14 do 18 sati maturante će u Parku mladih zabavljati DJ.

Događanja zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin, Policijska uprava varaždinska i Koncertni ured Varaždin, a uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Savjeta mladih Varaždinske županije i Savjeta mladih Grada Varaždina.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.