Vijesti / Školski kutak

Magična atmosfera

Mladi Varaždinci iz Kazališnog studija mladih nastupili na promociji reizdanja 'Harryja Pottera'

Mladi Varaždinci iz Kazališnog studija mladih nastupili na promociji reizdanja 'Harryja Pottera'
KSM/Ilustracija/Pixabay

Probao se grah Bertieja Botta, čitao odlomak iz 'Kamena mudraca' i uživalo se u magičnoj atmosferi književne večeri.

Kazališni studio mladih je 8. studenog u suradnji s nakladničkom kućom „Hoću knjigu“ upriličio javno čitanje iz popularnog književnog serijala o Harryju Potteru u istoimenoj knjižari u Gajevoj ulici u Varaždinu, povodom reizdanja knjiga u Hrvatskoj.

Serijal od sedam romana je napisala britanska književnica J. K. Rowling. Knjige opisuju avanture mladog čarobnjaka Harryja Pottera i njegovih najboljih prijatelja Rona Weasleyja i Hermione Granger, učenika Škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts.

Okosnica radnje romana je Harryjev sukob sa zlim čarobnjakom Lordom Voldemortom, čiji je cilj osvojiti čarobnjački svijet, pokoriti bezjake (ne-magične ljude) te uništiti sve one koji mu stoje na putu. Kao što znamo, serijal je postao planetarno popularan kada je doživio svoja filmska izdanja koja je producirao Warner Bros, postavši najprofitabilniji filmski serijal svih vremena.

Magičnu atmosferu književne večeri upotpunjena je tematskim ukrasima i slasticama u kojima su posjetitelji uživali između dva čitalačka bloka.

Ulomke prvog poglavlja iz knjige „Harry Potter i kamen mudraca“ pred fanovima popularnog Harryja u knjižari „Hoću knjigu“ čitali su Tessa Fruk, Tvrtko Kolar, Greta Rukelj i Melani Šipek, uz vodstvo Tanje Novak, dramske pedagoginje Kazališnog studija mladih Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.