Vijesti / Školski kutak

Elektrostrojarska škola Varaždin

'ZDRAVO ZDRAVLJU!' Učenici Elektrostrojarske škole uče o zdravoj prehrani

'ZDRAVO ZDRAVLJU!' Učenici Elektrostrojarske škole uče o zdravoj prehrani
Elektrostrojarska škola

Dio projekta implementiran je i u nastavu Etike gdje učenici razgovaraju o važnosti i očuvanju zdravlja.

'Zdravo zdravlju!' je inicijativa učenika kojom žele motivirati druge učenike da budu tjelesno aktivni te da promišljaju o svojim prehrambenim navikama i mentalnom zdravlju. Riječ je o školskom projektu građanskog odgoja i obrazovanja koji sufinancira Varaždinska županija.

Sredstvima projekta (1.400,00 €) Elektrostrojarska škola je kupila blendere i sokovnike koji će biti dostupni za korištenje učenicima i djelatnicima škole i nakon završetka projekta. Vrhunac projekta je obilježavanje Svjetskog dana zdravlja kada će se organizirati višesatne aktivnosti za učenike i djelatnike škole koje uključuju pravilnu prehranu, fizičke aktivnosti i mentalno zdravlje.

Dio projekta implementiran je i u nastavu Etike gdje učenici razgovaraju o važnosti i očuvanju zdravlja. Isto tako, učenici u nastavi strukovnih predmeta i kroz Centar izvrsnosti za hrvatski jezik, uz pomoć mentorica Aleksandre Rodeš i Viktorije Žunec, kreiraju medijski sadržaj te planiraju promotivne aktivnosti ovog projekta.

U četvrtak, 16. Veljače, su na temu pravilne prehrane u Elektrostrojarskoj školi Varaždin održane prve radionice projekta “Zdravo zdravlju!”. Sudionici su učili kako pripremiti zdrav tanjur i kako izbalansirati obroke te su teoriju odmah primijenili u praksi. Kroz izradu zdravih smoothieja i sokova vodili su ih nutricionisti Anita Car i Davor Hostić.

- Kada djeca prakticiraju nepravilne prehrambene navike, to će se kasnije negdje odraziti negativno. Edukacija je jako bitna! Zato pohvaljujem Elektrostrojarsku školu što je prepoznala važnost ove teme - rekao je nutricionist Davor Hostić.

- Čovjek tijekom dana treba jesti raznovrsno i umjereno te bez fizičke aktivnosti priča apsolutno nema smisla - istaknula je nutricionistkinja Anita Car kao važnu poruku radionica.

Za Elektrostrojarsku školu ovo je projekt od velikog značaja. Zdravlje je broj 1, a da bi učenici, zaposlenici bili zdravi (fizički i mentalno) važna je i pravilna prehrana.

Projekt će se provoditi kontinuirano cijele godine, a želja nam je da se nakon radionica u školi besplatno dijele zdravi pripravci, svježe iscijeđeni sokovi koje će spremati učenici koji su prošli edukacije! – naglasio je ravnatelj Igor Kos

O pravilnoj prehrani učenici će imati prilike učiti još u dvije različite radionice koje će se održati u ožujku.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video