Vijesti / Školski kutak

elektrostrojarska škola varaždin

INOVATOR Na međunarodnoj izložbi inovacija zlatnu medalju osvojio učenik Elektrostrojarske škole

INOVATOR Na međunarodnoj izložbi inovacija zlatnu medalju osvojio učenik Elektrostrojarske škole
Elektrostrojarska škola

Slobodan Popović izumio je automatizirani uređaj za sječenje žice.

U Zagrebu se održala 21. međunarodna izložba inovacija Arca 2023.

Na izložbi je predstavljeno više od 200 inovacija i novih tehnologija, a posebno se istaknuo učenik Elektrostrojarske škole Varaždin, Slobodan Popović, koji je dobio zlatnu medalju i posebnu nagradu Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo.

Popović je učenik 4.f razreda (Tehničar za mehatroniku), a pod vodstvom mentora Miljenka Tomašeka izložio je nagrađeni rad pod nazivom 'Automatizirani uređaj za sječenje žice'.

Automatizirani uređaj za sječenje žice ima sljedeće prednosti: olakšava obradu vodiča sijekući ih na određene dimenzije i vršeći pripremu za skidanje izolacije, ubrzava rad jer proces je precizniji od ručne obrade, omogućava obradu više vrsta vodiča prema zahtjevima korisnika, osigurava rad jer su svi pokretni i potencijalno opasno dijelovi uređaja zatvoreni za pristup korisniku, precizan je, čvrste izrade i prenosiv.

Na izložbi je bilo predstavljeno više od 200 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskog rada, a našle su se tu tvrtke i start-upovi iz Hrvatske, Češke, Turske, Kine, Irana, Slovenije, Poljske, Srbije, Moldavije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Ovdje možete vidjeti video prezentaciju rada mladog inovatora iz Varaždina. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video