Vijesti / Školski kutak

razne aktivnosti

Prehrambene navike srednjoškolica: Druga gimnazija Varaždin uključena u mrežu 'She'

Prehrambene navike srednjoškolica: Druga gimnazija Varaždin uključena u mrežu 'She'

U cilju poboljšavanja prehrambenih navika učenika Druge gimnazije pokrenula se suradnja s nutricionisticom Anitom Car.

Druga gimnazija Varaždin već je nekoliko godina uključena u mrežu 'SHE', europske platforme za promicanje zdravlja u školama, a kojoj je cilj da se kroz različite aktivnosti na putu ka zdravijoj budućnosti uključi što veći broj učenika i djelatnika škole.

Kvaliteta života i očuvanje zdravlja apsolutno je u okvirima pravilnog načina hranjenja i tjelesne aktivnosti. Upravo je to razlog što su planirane aktivnosti ove školske godine usmjerene na promicanje pravilnih prehrambenih navika učenika, ali i navika kretanja.

Evidentno je da su prehrambene navike srednjoškolaca dosta loše i upravo one mogu biti ključne u narušavanju zdravlja.

U cilju poboljšavanja prehrambenih navika učenika 2. gimnazije pokrenula se suradnja s nutricionisticom Anitom Car, koja je inače i vanjski suradnik spomenute škole. Nutricionistica je zajedno s voditeljicom SHE u školi, Darijom Navoj, profesoricom biologije i kemije, osmislila niz aktivnosti u vidu edukacija i radionica koje će dionike potaknuti na promjenu prehrambenih navika, s ishodom zdravije budućnosti.

Aktivnosti će se provoditi čitavu nastavnu godinu, uz korelaciju ulaznih i izlaznih parametara, koji će u konačnici rezultirati mjerljivim podatcima i nastavkom istih aktivnosti i kroz slijedeće nastavne godine.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video