Vijesti / Školski kutak

8. zimski višeboj

Sportski kamp: Završen Zimski sportski višeboj za varaždinske osnovnoškolce

Sportski kamp: Završen Zimski sportski višeboj za varaždinske osnovnoškolce
Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

Varaždinski sportski kamp pokazao se kao pravi pogodak.

Mladim sportašima diplome i majice za sudjelovanje u 8. izdanju Zimskog višeboja: „Bilo je super! Družili smo se, igrali i upoznali nove sportove”

Podjelom diploma i majica završilo je 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Polaznike sportskog kampa, njih 60-ak djevojčica i dječaka gradskih osnovnih škola, u petak, 5. siječnja otišlo je i na jednodnevni izlet na Plitvička jezera. 

A da se kamp još jednom pokazao kao pun pogodak potvrdila je Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

- I prethodni kampovi su bili dobri, kako ljetni, tako i zimski. Osmišljeni su s idejom da djeci tijekom školskih praznika ponudimo mogućnost aktivnog provođenja slobodnog vremena. Želimo ih maknuti iz soba, ispred ekrana i mobitela te ih uključiti u društvene aktivnosti. Ne želimo ih umoriti na sportskim terenima, već im dati mogućnost da se druže, igraju i zabavljaju. Sukladno tome su voditelji kampova, kineziolozi koji su odreda članovi Udruge kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije te trenerice Sportskog plesnog kluba Valcer, osmislili i prilagodili njihove aktivnosti – rekla je pročelnica Vusić na podjeli diploma i majica mladim višebojcima.

I dok je nekima ovo bio prvi susreta sa sportskim kampovima, većina polaznika redovito se uključuje u ovaj oblik aktivnosti.

- Velika većina njih se vraća što je dokaz da je program dobro osmišljen i prilagođen interesu osnovnoškolaca. I s ovog zimskog višeboja imamo pozitivne povratne informacije, kako samih polaznika, tako i od njihovih roditelja – zaključila je Vusić.

Da su se uistinu lijepo zabavili potvrdili su i sami višebojci.

- Od prvog razreda dolazim na višeboj jer je jako zabavno i imamo priliku međusobno se družiti. Super je stvar što smo stalno u pokretu, puno je aktivnosti pa ne provodimo vrijeme samo pred ekranima. Meni ništa od ovoga što smo radili nije bilo teško jer se i inače bavim sportom, veslam u kajaku i članica sam Kajak kanu kluba Varteks Varaždin – otkrila je Hana Valjak, učenica 7. razreda IV. osnovne škole Varaždin.

Iz iste škole dolazi i učenik 8. razreda Marko Zrnić. Niti njemu sportovi nisu strani s obzirom da redovito trenira atletiku.

- Na Višeboju mi je super, a posebno mi se sviđa što sudjelujemo u raznim sportovima pa imamo priliku upoznati i one s kojima se možda rjeđe susrećemo. Netko se možda i zaljubi u neki sport pa se nakon kampa nastavi njime baviti. Meni se jako svidio rukomet, ali i taekwondo s kojim sam se prvi puta susreo – rekao je Marko.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video