Vijesti / Školski kutak

glazbena manifestacija

Glazbena škola Varaždin: Dani Josipa Klime od 7. do 12. ožujka

Glazbena škola Varaždin: Dani Josipa Klime od 7. do 12. ožujka

Dani su posvećeni komornoj glazbi, jednom od područja kojem je glazbenik dao najveći doprinos.

Sedmi Dani Josipa Klime ove će se godine održati od 7. do 12. ožujka 2024. Posvećeni su komornoj glazbi, jednom od područja kojem je glazbenik dao najveći doprinos.

U to je smislu središnji događaj manifestacije Natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u dijelu koji se odnosi na komornu glazbu. To znači da će pobjednici Natjecanja Papandopulo održati pobjednički koncert u Varaždinu u okviru 7. Dana Josipa Klime.

Koncert će se održati u utorak, 12. ožujka 2024. godine u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu s početkom u 19.00 sati. Koncert će se održati u suradnji sa Koncertnim uredom Varaždin, HNK u Varaždinu i natjecanjem mladih glazbenih umjetnika Papndopulo.

Osim ovog, predviđen je i koncert na kojem će svirati Trio u sastavu Lucija Stilinović, flauta (pobjednica Papandopula 2021. u kategoriji flaute), Hiwote Tadesse, viola i Veronika Čiković, harfa koji će se održati u Glazbenoj školi u Varaždinu u četvrtak, 7. ožujka 2024. godine s početkom u 19.00 sati.

U okviru programa 7. dana Josipa Klime, u Glazbenoj školi u Varaždinu održat će se i okrugli stol posvećen komornoj glazbi, posebice njenom središnjem sastavu – gudačkom kvartetu – pod nazivom Gudački kvartet ili utopija ravnopravnog dijaloga na kojem će govoriti dr.sc. Davor Brđanović, prof. art. Goran Končar te muzikolog Vedran Lesar.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video