Vijesti / Školski kutak

tradicionalni festival

Autorske dječje pjesme: Međunarodni festival 'Djeca pjevaju' u petak u Graberju

Autorske dječje pjesme: Međunarodni festival 'Djeca pjevaju' u petak u Graberju
Djeca pjevau

Međunarodni festival Djeca pjevaju je tradicionalni festival koji okuplja male pjevače s područja Varaždinske županije, Međimurske županije i Slovenije.

U petak, 22. ožujka, s početkom u 18 sati u dvorani Graberje održat će se 12. međunarodni festival Djeca pjevaju - Varaždin 2024..

Međunarodni festival Djeca pjevaju je tradicionalni festival koji okuplja male pjevače s područja Varaždinske županije, Međimurske županije i Slovenije.

Na ovogodišnjem festivalu će biti izvedena 21 nova autorska dječja pjesma. Pjevat će djeca DND-a, kao i posebno talentirani predstavnici osnovnih škola, gradova i općina sjeverozapadnog dijela Hrvatske i Slovenije.

Festival je natjecateljskog karaktera i stručni žiri će izabrati najbolje male pjevače, odrediti pobjednike i nagrađene u dvije kategorije (mlađi i stariji uzrast), kao i svake godine. Osim prve tri nagrade u dvije navedene kategorije, sva djeca dobivaju i utješne nagrade. Nagrade su i ove godine pripremili organizatori, što je dodatna motivacija malim pjevačima.

Organizator festivala je Udruga Festival iz Varaždina. Snimka festivala će se emitirati u programu VTV Televizije desetak dana nakon festivala.

Idejni začetnik i organizator festivala, varaždinski pjevač, radijski i TV voditelj Nenad Kumrić - Charlie poziva svu djecu, roditelje, djedove i bake te osnovne škole i navijače da dođu na 12. Međunarodni  festival Djeca pjevaju. Ulaz je besplatan.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video