Vijesti / Špancirfest 2019

Glazba na trgu

ŠPANCIRFEST NA KORZU Evo što nas od koncerata čeka na glavnom varaždinskom trgu

ŠPANCIRFEST NA KORZU Evo što nas od koncerata čeka na glavnom varaždinskom trgu
Špancirfest

Varaždinsko Korzo i ove će godine dočekati Špancir s jednom pozornicom na kojoj ćemo slušati sedam izvođača različitih žanrovskih opredjeljenja.

Trg kralja Tomislava standardno je mjesto Špancirfesta na kojem se odvija glazbeni program. 

Varaždinsko Korzo i ove će godine dočekati Špancir s jednom pozornicom na kojoj ćemo slušati sedam izvođača različitih žanrovskih opredjeljenja.

Bogat glazbeni program na Starom gradu, KVART zoni i Vili Bedeković već smo objavili, a sada pogledajte što nas čeka na Korzu. 

Petak, 23. kolovoza

Varaždinski glazbenici okupljeni u projekt pod nazivom Ginger zavladat će 
pozornicom na Korzu i obojiti vašu šetnju gradom autorskim pjesmama na hrvatskom 
i engleskom jeziku, ali i obradama pop i rock klasika poput Michaela Jacksona i Stinga. 

Mladoj varaždinskoj glazbenici Fani Solomun društvo prave akademski glazbenici Aleksandar Vešić na basu, Hrvoje Šenjug na gitari, Stanislav Muškinja na udaraljkama, Marko Petrović na klavijaturama i Mia Maltar kao back vokal. Glazbena poslastica koja se ne propušta počinje u 20 sati. 

Subota, 24. kolovoza

Subota je na Korzu rezervirana za snažne rock zvukove zagrebačkog benda Adastra. Na sceni su već više od 10 godina, a najpoznatiji su po hitovima 'Nabujala rijeka' ili 'Surovi grade'. Po dozu rocka dođite u subotu 24. kolovoza na Korzo.

Nedjelja, 25. kolovoza

Nakon nastupa u gotovo svim svjetskim prestižnim dvoranama poput male i velike dvorane Vatroslav Lisinski, Hrvatskog glazbenog zavoda, Mimare, dvorane Stern Carnegie Hall New York, Town Hall Birmingham, Britten Theater London, The Finzi Society, Austrian Culture Centre London došao je red da se Ivana Galić predstavi i Varaždinskoj publici.

Ivana Galić je svestrana vokalna umjetnica, koja vješto kombinira tehniku klasične vokalne izvedbe i tehnike popularnih žanrova. Glazbena poslastica koja se ne propušta.

Ponedjeljak, 26. kolovoza

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Vođa je 'Elvis Stanić Groupa', jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.

Jed Becker's Group prava je blues rock atrakcija koju čine trojica vrhunskih glazbenika, Emir Grozdanić, Damjan Grbac i Tonči Grabušić, svi redom nagrađivani na razini Hrvatske, ali i svijeta. Biseva na ovom koncertu neće nedostajati jer se na uigranost ovih muzičara ne može ostati ravnodušan.

Utorak, 27. kolovoza

Špancirfest obožava ugostiti zanimljive strance i putnike, a jedan od njih je zasigurno i Commi Blade koji nam dolazi iz dalekog Senegala i svira etno-zabavno-afričku glazbu na Mandika jeziku. Rođen je u glazbenoj obitelji koja se u zapadno-afričkoj tradiciji naziva Diahanke, što u grubom prijevodu znači vjesnik, onaj koji donosi ili prenosi vijesti, bile one dobre ili loše.

Autor je vlastite glazbe i pjesama. Svira sa grupom Kaira Kela više od četiri godine diljem Europe. Kaira Kela na mandika jeziku znači mirotvorac. Ovako nešto ne viđa se svaki dan tako da utorak upišite u svoje kalendare jer je Commi već u niskom startu da nas raspleše bez obzira razumijete li riječi njegovih pjesama ili ne.

Srijeda, 28. kolovoza

Vrhunski live nastupi, spoj jakih vokala, elektronike i instrumentalne svirke odlike su varaždinskog elektro-alternativnog benda Sowas. Njihov album 'Golden Veil' je prilikom izlaska bio svrstan na brojne Top10 ljestvice diljem regije, a dva su se puta predstavili i u finalu Hrvatskog glazbenog festivala.

Sowas je dobro poznat bend u alternativnim glazbenim krugovima te su svi aktivni i kao članovi drugih bendova i glazbenih projekata. Muški vokal benda je mladi Neven Stipčić kojemu je jedan od većih uspjeha karijere i angažman u Zagrebačkom kazalištu Komedija u rock operi Jesus Christ Superstar. Njihov nastup počinje u 20 sati.

Četvrtak, 29. kolovoza

Već preko dvadeset godina Dixieland Band Čakovec razveseljava sve koji ih poslušaju i prepuste se njihovim zaraznim veselim autorskim pjesmama i obradama međimurskih pjesama.

Domaća glazbena baština služi im kao glavna inspiracija i na njihova tri albuma, a popularni su na festivalima diljem Europe. Savršena glazbena podloga za odmoriti misli pred kraj tjedna i prepustiti se zabavi Špancirfesta. Dixieland Band izlazi na pozornicu u 19 sati i 30 minuta.

Nakon Dixielanda na Korzo dolazi bend koji je svoju popularnost stekao u osamdesetima. Neki to vole vruće autori su hitova 'Kalifornija', 'Bojler', 'Kakva noć', a svojom nostalgijom prisjetit će se bezbrižnosti i mladosti dok će drugi, oni malo mlađi, dobiti mali uvid u zabave u kakvima su uživali njihovi vršnjaci prije tridesetak godina. Njihov nastup počinje u 21 sat.

Petak, 30. kolovoza

Detour bez rezerve možemo nazvati perjanicom novog zvuka domaće estrade. Na sceni su još od 2006. no širu su publiku apsolutno raspametili hitovima poput 'Plešem sama', 'Zaljubila sam se' i 'Što ak ja' koji ih svrstavaju na vrhove glazbenih ljestvica, a osiguravaju im i rasprodane koncerte u Tvornici kulture, Vintage Industrial Baru i drugim koncertnim lokacijama u Hrvatskoj, ali i nastupe diljem regije.

Vesele pjesme i zarazna energija s pozornice odlike su ovog uigranog tima koji će špancirerima priuštiti zabavni petak. Na pozornicu izlaze u 20 sati.

Subota, 31. kolovoza

Subota je dan za igru. Glazbom će se poigrati Antun Stašić i Maestro Orchestra i to spajanjem klasičnih instrumenata odnosno gudačkog ansambla s rock bendom. Osim što garantiraju nesvakidašnji scenski nastup, također spajaju klasičnu glazbu s modernom popularnom rock glazbom i zanimljivim aranžmanima.

Svojim nastupom trude se izbrisati granice među glazbenim žanrovima, a dodatni ugođaj stvaraju igrom svjetla te koncertantnim nadigravanjem violiniste Antuna Stašića i njegovog Maestro Orchestra pred publikom Špancirfesta. Koncert starta u 20 sati.

Nedjelja, 1. rujna

Ricardo Luque, najpopularniji Venecuelanac u Hrvatskoj, nakon Cubisma, okupio novi glazbeni projekt koji nas vodi u toplije, egzotične krajeve. Sedmeročlani sastav čine glazbenici različitih generacija, ujedinjeni idejom njegovanja tradicionalnog kubanskog sona, bolera, guajire, cha che i ostalih stilova koji su kasnije u New Yorku stopljeni u globalni glazbeni pokret salsa glazbe.

Band je okupio glazbenik, fagotist, pjevač, skladatelj, kuhar, pedagog Ricardo Luque. Tako se u repertoaru nalaze nezaboravni hitovi kao Beautiful Maria, El Cuarto de Tula, Suavecito, Cachita, Moliendo Cafe, Quizas, Son De La Loma. Prije samog nastupa koji počinje u 20 sati, održat će se program Salsa vibes by PK D&D kao uvod u koncert venecuelanskog glazbenika.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video