Vijesti / Špancirfest 2019

KAZALIŠNE PREDSTAVE

ŠPANCIRFEST 2019 Rene Bitorajac i Jan Kerekeš će vas nasmijati do suza u predstavi 'Samo preko njega mrtvog'

ŠPANCIRFEST 2019 Rene Bitorajac i Jan Kerekeš će vas nasmijati do suza u predstavi 'Samo preko njega mrtvog'
Špancirfest

'Samo preko njega mrtvog' humoristični je triler s natruhama crnog humora te elementima satire kroz koji će publiku Špancirfesta maestralno provesti nadahnuti Rene Bitorajac i Jan Kerekeš.

Kao i lani, i ove godine će Kerekesh Teatar organizirati program komedije na pozornici Vile Bedeković u sklopu Špancirfesta.

'Samo preko njega mrtvog' humoristični je triler s natruhama crnog humora te elementima satire kroz koji će publiku Špancirfesta maestralno provesti nadahnuti Rene Bitorajac i Jan Kerekeš. Ova predstava teatra Luda Kuća Renea Bitorajca igrat će 30. kolovoza na pozornici vile Bedeković, a mi smo osigurali dvije (2) ulaznice za ovu predstavu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijaviti se za ovaj 'poklon', možete na našoj Facebook stranici

Sve 'špancirere' očekuje šest predstava, a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 60 kuna već sada u sustavu Eventim.

Donosimo program predstava, a nakon dva dana koncerata na Vili Bedeković slijedi prava zabava i komedija. Sve predstave počinju u 20 sati i 30 minuta.

Nedjelja, 25. kolovoza

'Pod hitno na hitnu' nova je predstava Kerekesh Teatra u kojem se obrađuje situacija na hitnoj u kojoj je manje 'pravih' hitnih slučajeva, a puno više subjektivnog tumačenja bolesti.

Korisnici koji se zateknu u prostoriji hitne medicinske skrbi ne raspolažu poviješću bolesti već vlastitom dijagnozom, samouvjerenjem i dozom razočaranja u zdravstveni sustav pa možemo računati na urnebesne situacije u kojima se suočavaju zdravlje, bolest, sustav, ludost i tvrdoglavost.

Ponedjeljak, 26. kolovoza

Predstava Lude kuće 'Ništa ljubav samo seks' počinje s pripremama četiri glumice za predstavu 'Atonid i ponor pakla', grčke tragedije postavljenu na kazališne daske.

U vremenu dok čekaju početak predstave, njih četiri se druže i razgovaraju o raznim stvarima, a kako to obično biva kod nas ljudi, kao lajtmotiv i tema večeri ubrzo se nametne, bez brige - ne poilitka već - seks.

Utorak, 27. kolovoza

Šarmantna glumica Anđelka Prpić dolazi na Špancirfest s predstavom 'Šta me snađe'. Nije lako biti bankarica Jovanka Joka Jakovljević. Graditi karijeru u surovom korporativnom svijetu, a navodno bez previše znanja i pameti, znači koristiti sve moguće prednosti kojih se može sjetiti.

I kako to obično biva s ambicioznim ženama u surovim korporacijama snašla ju je dilema:  čast i bračna vjernost ili uspon u karijeri? Jovanka nije žena koja takvu dilemu može riješiti sama pa joj u tome pomaže cijela vojska likova stvarajući još veću konfuziju u njezinoj glavi, a direktorov sin čeka 'odluku'.

Srijeda, 28. kolovoza

Ljubomir Kerekeš okupio je glumačku ekipu kojom je obnovio kajkavsku erotsku komediju – 'Bogi Ivač znova' osvježena je novim i aktualnim, duhovitim i lascivnim situacijama.

Nastavak je ovo jedne od najpoznatijih, najbolje posjećenih i najdugotrajnijih predstava HNK-a, a novog Bogog Ivača utjelovljuje Jan Kerekeš, Sunčana Zelenika Konjević Miciku, Ljubomir Kerekeš i Marija Krpan roditelje Bogog Ivača, a Igor Baksa glumi Fičfiriča.

Četvrtak, 29. kolovoza

Važno filmsko ostvarenje pretvoreno je u kazališnu predstavu – 'Kako je počeo rat na mom otoku' dolazi na pozornicu Špancirfesta u suradnji Gradskog kazališta Gavella i HNK u Šibeniku. Predstavu je režirao Dražen Ferenčina, za adaptaciju scenarija Željka Udovičić Pleština, a s obzirom na filmsku uspješnost djela, veliki uspjeh očekivano je došao i na kazališnim daskama.

Veliki kino hit iz 1996. obilježio je hrvatski film devedesetih te pred kina vratio dugačke redove, a na prozore kino blagajni natpise 'rasprodano'. Progovorivši o teškim vremenima kroz jezik komedije, 'Otok' je i danas ostao jednako zanimljiv, smiješan i inspirativan, a uspjeh i trajnu vrijednost postigao je zahvaljujući dinamično skrojenoj fabuli, 'živim' likovima i dijalozima.

Petak, 30. kolovoza

'Samo preko njega mrtvog' humoristični je triler s natruhama crnog humora te elementima satire kroz koji će publiku Špancirfesta maestralno provesti nadahnuti Rene Bitorajac i Jan Kerekeš.

Oni su obični ljudi iz susjedstva, čisti pred zakonom i svojim suprugama i to sve do dana kada igrom slučaja postaju braća po kriminalnom djelu. Oni, naime, nisu lopovi, ali kad im novac padne s neba, prilika, znatiželja, pohlepa i nepromišljenost pretvore ih u kriminalce. Na sreću, oni su potpuni amateri u kriminalu pa izazivanje sudbine ne mora uvijek završiti tragično već i komično.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video