Vijesti / Špancirfest 2019

DRUGI DAN

FESTIVALSKA SUBOTA Vojko V, Krankšvester, High5, The Frajle u glazbenom dijelu programa - evo što se još nudi

FESTIVALSKA SUBOTA Vojko V, Krankšvester, High5, The Frajle u glazbenom dijelu programa - evo što se još nudi
PIXSELL, Zvonko Lončar, Facebook

21. izdanje je službeno započelo, a ni drugog dana programa ne nedostaje - evo detalja...

Bogatim programom i neizostavnim vatrometom jučer, 23. kolovoza, započelo je 21. izdanje Špancirfesta.

Dobre emocije nastavljaju se širiti gradom, a u nastavaku pročitajte što vas očekuje drugog dana festivala.

Glazbeni program

Korzo

Subota je na Korzu rezervirana za snažne rock zvukove zagrebačkog benda Adastra. Na sceni su već više od 10 godina, a najpoznatiji su po hitovima 'Nabujala rijeka' ili 'Surovi grade'. Po dozu rocka dođite od 20 sati.

Vila Bedeković

Milozvučne djevojke iz susjedstva The Frajle donose pozitivnu energiju i raznovrsni repertoar. Dame su iznimno aktivne, iz godinu u godinu vojska njihovih obožavateljica i obožavatelja raste, a ovo im nije prvi put da nastupaju na varaždinskom festivalu. Koncert počinje u 20.30 sati.

Pozornica kod Vile Bedeković jedina je koja se naplaćuje, a za ovaj su koncert sve ulaznice rasprodane.

Pan pozornica Stari grad

Porn hip-hop, jedinstvena pojava u Hrvatskoj (a i šire) - osječki dvojac Krankšvester rekao je da više neće snimati albume, već samo singlove. 'Gaber' je već daleko iza nas, a na red je došla 'Slava'.

Kako najavljuju organizatori, rap spektakl sa Settom i 3ki Stilom čeka udarnu subotu na Starom gradu. Njihov nastup počinje u 21 sat.

Nakon Krankšvestera slijedi vjerojatno najaktualniji izvođač u Hrvatskoj - Vojko V dolazi bolje se pazi. Nakon Dječaka i Kiše metaka, odao se solo karijeri, snimio vrhunski prvijenac i 'oteo' publiku diljem regije.

Trg Miljenka Stančića

Na poznatom varaždinskom trgu od 22 sata prisutne će zabavljati DJ.

Kvart Stari Grad

Kvart zona mladih dobrodošla je novost je na ovogodišnjem Špancirfestu. 

Danas će tamo nastupati High5 - dečki su postigli ono što nitko, a vjerojatno još dugo i neće uspjeti, a to je da su rasprodali Tvornicu s albumom prvijencem. Sada dolaze na pozornicu Kvart zone mladih s hitovima kao što su 'Mama napokon sam uspio', 'Jackie Chan', 'Otrova u čaj', 'Cheez', 'Glavozin', 'Kebile'. KVART zvuči kao njihova najprirodnija okolina u kojoj će razdrmati varaždinsku urbanu publiku. Koncert starta u 23 sata i 45 minuta

Ulični program

Ulični program na Špancirfestu je srce i duša varaždinskog festivala - od njega sve počinje i razvija se ostalim pravcima.

Prvi vikend nastavlja se Universe show na Kapucinskom, Stelzen Art: Butterfly Fairies na Franjevačkom kod Grgura (u 10 i 18 sati), SopaLoca na Franjevačkom kod Varteksa (10.30, 17 i 18.30 sati) i Senor Markusen na Korzu (11 i 19 sati).

Od novosti su subotu se pridružuju Gitaristi DND-a i gosti. Polaznici Radionice sviranja gitare na ovogodišnjem Špancirfestu svoje će znanje sviranja gitare predstaviti u Kranjčevićevoj ulici u 19 sati. U 20.30 sati možete uživati u Fire Show Performanceu na Franjevačkom trgu - kod Grgura.

Heroji ulica nastavljaju s programom - od 10 sati u Kranjčevićevoj svira Samanta Gran, a Dorian Varović na Trgu slobode. Trio Verse je na rasporedu od 17 sati, dok je od 19.30 u Gundulićevoj ulici Snuggie festival. Tomislav Čavlek svira na Trgu slobode od 19.30 sati.

Park kreative i Vindiland

Park kreative središnje je mjesto stvaranja, inovacije i kreacije za djecu i mlade. Zelena, sigurna oaza parka u Habdelićevoj ulici, u samom srcu Varaždina, u deset će festivalskih dana  ugostiti niz zanimljivih sadržaja namijenjenih poticanju istraživanja i učenja. Radionica, predstava i izvedbi ima mnogo, a na klincima i onima nešto većima, je samo da izaberu gdje i kako će se zabavljati.

Vindijina čarobna zemlja Vindiland, u kojoj vlada samo veselje i zabava, pravi je kreativni kutak za sve male vindijance. Najmlađi u Vindilandu mogu uživati u različitim zabavnim i sportskim sadržajima, a sve to uz mnoštvo zabave, smijeha i užitka. Vindiland je otvoren od ponedjeljka do petka, od 10 do 14 i od 16 do 20 sati, a vikendom od 10 do 20 sati.

Ostali sadržaji 

Među novim sadržajima ističe se Latino zona La Playa na Kapucinskom trgu pa ako se zaželite plaža, koktela i ritmova Latinska Amerike, to je pravo mjesto za vas.

Oni željni lunaparka moći će se zabaviti kod Starog grada gdje vas čeka lunapark Čarli.

Uska ulica i ove je godine dizajnersko središte Špancirfesta - Kreativnica, dok su umjetnici smješteni u Školskoj ulici.

U sklopu Špancirfesta, svih deset festivalskih dana će u Gajevoj ulici (Kino Gaj), nadomak varaždinskog Korza, potpuno besplatno, u izložbenom salonu tvrtke MAGIC NET, biti predstavljena tehnologija Oculus Rift naočala - budućnosti gaminga.

U dvorištu palače Sermage na Stančićevom trgu i ove je godine smještena vinska oaza - Vinski grad, koja će uz vrhunske proizvode, lagodnu glazbu i zalogaje ponovno okupiti brojne Varaždinke, Varaždince i posjetitelje.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Špancirfesta.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video